25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Χανιά: Γιόρτασαν με χορό και τραγούδι το τέλος για φέτος της παραδοσιακής στράτας | Φωτός

Ημερομηνία:

Η παραδοσιακή στράτα καθιερώθηκε από τη δημοτική αρχή και αγαπήθηκε από τους επισκέπτες του τόπου μας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελευταία στράτα της χρονιάς με τη μορφή μίας “υπερστράτας”, δηλαδή μίας στράτας με τη συμμετοχή όλων των παραδοσιακών συλλόγων που είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Ξεκινώντας από το Φρούριο Φιρκά οι συλλόγοι περπάτησαν τραγουδώντας, μέχρι το Γυαλί Τζαμί όπου με χορό το περικύκλωσαν σπέρνωντας το κέφι και τη χαρά σε όσους βρισκόνταν εκεί.

Μετά, κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Κατεχάκη όπου χόρεψαν ξανά ενώ στο σημείο υπήρχαν και παραδοσιακά εδέσματα για τους επισκέπτες αλλά και τους χορευτές.

Η εκδήλώση τελείωσε με βράβευση των συλλόγων ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά.

Δείτε φωτογραφίες του Γιάννη Αγγελάκη:

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ