23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα καταγγέλλει ότι βομβαρδίστηκαν ρωσικά χωριά με πυρομαχικά διασποράς

Ημερομηνία:

Η Ρωσία κατέρριψε στη διάρκεια της νύκτας 31 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία εξαπολύθηκαν από την Ουκρανία εναντίον των περιφερειών Μπελγκορόντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ που συνορεύουν με την Ουκρανία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Η Ουκρανία έχει πάρει πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ και έχει δεσμευθεί να τα χρησιμοποιεί μόνο για να απωθεί συγκεντρώσεις στρατιωτών του εχθρού

Σε μια άλλη εξέλιξη, ουκρανικές δυνάμεις έκαναν χρήση πυρομαχικών διασποράς εναντίον χωριών στη νότια ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, δήλωσε ο κυβερνήτης Αλεξάντρ Μπογκομάζ μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Δεν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις, αν και σπίτια υπέστησαν ζημιές, πρόσθεσε.

Δεν έχει σχολιάσει το Κίεβο

Το Reuters επισημαίνει πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες. Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την κυβέρνηση του Κιέβου.

Η Ουκρανία έχει πάρει πυρομαχικά διασποράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει δεσμευθεί να τα χρησιμοποιεί μόνο για να απωθεί συγκεντρώσεις στρατιωτών του εχθρού.

Ρώσοι αξιωματούχοι στο Μπριάνσκ και άλλες περιφέρειες, που συνορεύουν με την Ουκρανία, έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα το Κίεβο για βομβαρδισμούς στα τυφλά από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα πυρομαχικά διασποράς έχουν απαγορευθεί από περισσότερες από 100 χώρες. Συνήθως απελευθερώνουν μικρές βόμβες που σκοτώνουν αδιακρίτως σε μια εκτεταμένη περιοχή. Όσες δεν εκραγούν, αποτελούν κίνδυνο για δεκαετίες.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...