16.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Υπόθεση τοκογλυφίας στην Κρήτη: Δεν θα δικαστούν οι βασικοί κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Ημερομηνία:

Χωρίς την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση με τις εκβιάσεις και τις τοκογλυφίες σε βάρος Ηρακλειωτών. Μία υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2022 μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και τότε είχαν προκαλέσει αίσθηση όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Αυτό αποφαίνεται το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου στο παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε για την υπόθεση. Ανάλογη πρόταση έχει κάνει και η εισαγγελέας.

Η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης βάρυνε τρεις από τους ένδεκα συνολικά κατηγορούμενους της δικογραφίας, οι οποίοι μέχρι και σήμερα παραμένουν προφυλακισμένοι.

Πρόκειται για έναν 47χρονο Ηρακλειώτη, υπόδικο των φυλακών Νεάπολης, στον οποίο αποδίδονταν ηγετικός ρόλος στο κύκλωμα και αντιμετώπιζε μεταξύ άλλων τις κατηγορίες της διεύθυνσης, συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για δύο Αλβανούς, 33 και 31 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι είναι υπόδικοι στις φυλακές Χανίων και αντιμετώπιζαν την κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Για την υπόθεση προφυλακισμένος στις φυλακές Αλικαρνασσού είναι και ένας 46χρονος Ηρακλειώτης.

Με βάση τα όσα περιγράφονται, ο δανεισμός από πρόσωπα που σήμερα βρίσκονται στο κάδρο των κατηγορουμένων ισοδυναμούσε με «καταδίκη» για όσους έπεφταν στην ανάγκη τους. Αυτοκτονίες, παράνομες κατακρατήσεις, ψυχολογική εξόντωση, οικονομική εξαθλίωση, εκποίηση ακίνητων- φιλέτων, αδικαιολόγητος πλουτισμός, επενδύσεις σε επιχειρήσεις και πολυτελείς κατοικίες και ένας «εσωτερικός πόλεμος» με απειλές για «συμβόλαια θανάτου» μέσα από τις φυλακές, συνθέτουν σε γενικές γραμμές τη δικογραφία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Πλέον αναμένεται να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης κάτι που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα.

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ