21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Επιβεβαιώθηκε: Υπάρχει κοίτασμα υδρογονανθράκων στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα στο θέμα των ενεργειακών ερευνών νοτιο-δυτικά της Κρήτης. Το Star αποκάλυψε ότι έχει ληφθεί απόφαση να ξεκινήσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις, όπως μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε η διπλωματική συντάκτρια του Star, η πρώτη φάση της έρευνας έδειξε ότι κοίτασμα υδρογονανθράκων υπάρχει. Μένει τώρα να δούμε πόσο μεγάλο είναι και αν είναι εκμεταλλεύσιμο, δηλαδή αν μας συμφέρει να το εξορύξουμε.

Πηγές από το Υπουργείο Ενέργειας λένε στο Star ότι στόχος είναι το 2025 να ξεκινήσουν ερευνητικές γεωτρήσεις στην περιοχή.

Αν το κοίτασμα είναι εκμεταλλεύσιμο, η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο των ενεργειακών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως πρόσθεσε η Κ. Τσαμούρη, κάπως έτσι ακυρώνουμε άλλη μια διπλωματική ακροβασία των Τούρκων που θέλουν -ενώ δεν διατηρούν καμία σχέση με την Κύπρο και δεν την αναγνωρίζουν – να κάνουν ενεργειακή… συμμαχία μαζί της.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...