18.8 C
Chania
Wednesday, December 10, 2025

Στ. Αρναουτάκης: «Ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας οι νοσηλευτές»

Ημερομηνία:

«Οι νοσηλεύτριες και οι  νοσηλευτές, αποτελείται, χωρίς υπερβολή, τη ραχοκοκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα της 1ης Παγκρήτιας Επιστημονικής Συνάντησης Νοσηλευτών που γίνεται στο Ηράκλειο.

«Η συμβολή σας είναι αδιαμφισβήτητη και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος σας είναι πρωταγωνιστικός.  Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι προσφέρετε σημαντικό έργο, σε όλα τα επίπεδα περίθαλψης και ότι από εσάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας στους ασθενείς, παρά τις αντίξοες συνθήκες και την έλλειψη προσωπικού», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

νοσηλευτές

Παράλληλα, επεσήμανε πως στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ζήτησε την στήριξη τόσο του Βενιζελείου Νοσοκομείου όσο και συνολικά των νοσοκομείων της Κρήτης με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για να μπορέσει να λειτουργήσει το Ε.Σ.Υ. ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των δομών Υγείας από την Περιφέρεια με την αναβάθμιση κτιριακών υποδομών υγείας στην Κρήτη, την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Βενιζελείου, τη χρηματοδότηση για την προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, τη χρηματοδότηση για την ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα.

 

 

νοσηλευτές

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Νοσηλευτών Ελλάδας, τίμησε τον Σταύρο Αρναουτάκη για την συνολική στήριξη και την προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης στη δημόσια υγεία και στους νοσηλευτές αφού τα προηγούμενα χρόνια διατέθηκαν περισσότερα από 23 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για την πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας του νησιού.

νοσηλευτές

Κατά την επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου η πρόεδρος της ΕΣΝΕ Δρ. Ελένη Κυρίτση-Κουκουλάρη, Ομότιμος Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Τμήμα Νοσηλευτικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τίμησε τον Περιφερειάρχη εκφράζοντας τις ευχαριστίες της ΕΣΝΕ για την στήριξη της διοργάνωσης και των νοσηλευτών.

Την ημερίδα συντόνισαν η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αγγελική Πρινάρη  Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΠΑΓΝΗ και ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Θεοχάρης Κωνσταντινίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Νοσηλευτικής, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλπάζουν τα φέσια του Δημοσίου – Καταχρεωμένα τα νοσοκομεία σε προμηθευτές

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου δείχνουν να παίρνουν ξανά ανησυχητική τροπή, καθώς οι...