22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Η αγγλικανική εκκλησία λέει ότι έλαβε ισραηλινή εντολή να εκκενώσει το νοσοκομείο της Γάζας τις ημέρες που προηγήθηκαν της φονικής επίθεσης

Ημερομηνία:

Τις ημέρες πριν από την επίθεση στο νοσοκομείο Al-Ahli Baptist Hospital στη Γάζα, όπου σκοτώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι, η εκκλησία που το επέβλεπε έλαβε τρεις ισραηλινές εντολές να εκκενώσει την εγκατάσταση, δήλωσε η Αγγλικανική Εκκλησία της Ιερουσαλήμ.

Τουλάχιστον 471 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Το Ισραήλ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση, παρά τις ιατροδικαστικές και έμμεσες αποδείξεις για το αντίθετο.

“Λάβαμε τρεις εντολές να εκκενώσουμε το νοσοκομείο, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα. Το νοσοκομείο βομβαρδίστηκε την Τρίτη”, δήλωσε ο Αγγλικανός Αρχιεπίσκοπος Χοσάμ Ναούμ σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

“Οι περισσότερες από αυτές τις εντολές δόθηκαν από το τηλέφωνο”, πρόσθεσε.

Ο αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε την έκρηξη στο νοσοκομείο “έγκλημα” και “σφαγή”.

“Εμείς ως εκκλησιαστικοί ηγέτες προειδοποιούμε πάντα για τη βία ως αποτέλεσμα της τρέχουσας σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων”, είπε.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον υπεύθυνο για την έκρηξη, ο Ναούμ δήλωσε: “Η έκρηξη έγινε από την αστυνομία: “Αυτό που γνωρίζαμε είναι αυτό που είδαμε στην τηλεόραση και δεν είμαστε στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες για να προσδιορίσουμε αυτό το κόμμα”.

“Αυτό που γνωρίζουμε τουλάχιστον είναι ότι υπάρχουν πολλά κτίρια, σπίτια και πολλά μέρη που βομβαρδίστηκαν σε ισραηλινές επιδρομές”, πρόσθεσε, μιλώντας για τη Γάζα, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο. “Αυτά είναι γεγονότα επί τόπου”, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ έχει αρνηθεί την ευθύνη για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, αλλά ο στρατός που τηλεφώνησε για προειδοποιήσεις λίγο πριν από την Τρίτη ενισχύει την υπόθεση ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε τις αεροπορικές επιδρομές.

Το νοσοκομείο είναι γνωστό ως νοσοκομείο των Βαπτιστών για ιστορικούς λόγους, αλλά υπάγεται στην Αγγλικανική Εκκλησία ή Εκκλησία της Αγγλίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...