20.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Lastminute.com: Κρήτη “ψηφίζουν” για διακοπές οι Γερμανοί το 2024

Ημερομηνία:

Σημείο αναφοράς θα αποτελέσει η Κρήτη και πάλι το 2024 για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, σύμφωνα με την διαδικτυακή ταξιδιωτική πύλη Lastminute.com, η οποία ανέλυσε την τρέχουσα συμπεριφορά κρατήσεων των Γερμανών παραθεριστών και προσδιόρισε τις ταξιδιωτικές τάσεις για το επόμενο έτος.

Με βάση τα στοιχεία της ταξιδιωτικής, διαδικτυακής πύλης, οι διακοπές που έχουν κλειστεί έως και δύο εβδομάδες νωρίτερα έχουν αυξηθεί κατά 48% φέτος, σε σύγκριση με το 2022, με τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο να είναι οι πιο δημοφιλείς μήνες για αυθόρμητες διακοπές και τη Μαγιόρκα, την τουρκική Ριβιέρα, τη Χουργκάντα, την Κρήτη και τη Βαρκελώνη να αποτελούν τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Κορυφαίες τάσεις και προορισμοί για το 2024

Εκτός από την ποδηλασία, τα πολυτελή ξενοδοχεία θα παραμείνουν δημοφιλή και το επόμενο έτος, καθώς το 80% των κρατήσεων ξενοδοχείων από Γερμανούς ταξιδιώτες αφορούν την κατηγορία τεσσάρων ή πέντε αστέρων.

Μία ακόμη ταξιδιωτική τάση είναι ο προσανατολισμός σε βόρειες χώρες, με τον αριθμό των αναζητήσεων για διακοπές σε χώρες όπως η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν διπλασιαστεί.

Η Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι οι κορυφαίοι προορισμοί διακοπών με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής στη Lastminute.com.

Όσον αφορά τους πιο δημοφιλείς προορισμούς πόλεων είναι η Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ, το Παρίσι, η Βαρκελώνη, το Ντουμπάι, η Ρώμη, το Λονδίνο, η Λισαβόνα, η Πράγα και το Δουβλίνο.

Ενώ, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για ηλιόλουστες διακοπές στη θάλασσα είναι η Μαγιόρκα, οι Μαλδίβες, η Τενερίφη, η Ερυθρά Θάλασσα (Αίγυπτος), η Κρήτη, η tουρκική Ριβιέρα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Αλγκάρβε, η Γκραν Κανάρια και το Λανζαρότε.

Η χαμηλή περίοδος αποκτά μεγαλύτερη σημασία

Σύμφωνα με την Lastminute.com, δύο σαφείς τύποι ταξιδιωτών έχουν αναδειχθεί για το 2024: ο προνοητικός σχεδιαστής και ο αυθόρμητος αναζητητής.

Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν ημερολογιακές εξάρσεις, όπως οι σχολικές διακοπές και το Πάσχα, η κλασική περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών εκτείνεται πλέον μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Ο Αύγουστος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών μηνών για διακοπές, αλλά ο Σεπτέμβριος γίνεται όλο και πιο ελκυστικός ως ταξιδιωτικός μήνας, καθώς οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων είναι φθηνότερες, αποφεύγεται ο υπερτουρισμός και οι θερμοκρασίες σε περιοχές με ζεστό κλίμα είναι πιο ήπιες.

Όσον αφορά την κατανομή των κρατήσεων ανά μήνα στην διαδικτυακή πύλη, αυτή διαμορφώνεται ως εξής:

Ιούνιος 17%
Ιούλιος 22%
Αύγουστος 28%
Σεπτέμβριος 20%

Δύο μήνες νωρίτερα κλείνουν το ταξίδι τους οι Γερμανοί

Κατά μέσο όρο, οι Γερμανοί κλείνουν σήμερα τα ταξίδια τους 62 ημέρες νωρίτερα, γεγονός που περιλαμβάνει τους ταξιδιώτες από τη Γερμανία μεταξύ εκείνων που προγραμματίζουν νωρίς τις διακοπές τους, σε σύγκριση με ταξιδιώτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

“Το καλοκαίρι του 2023 θεωρείται ως η επίσημη επιστροφή στην κανονικότητα των ταξιδιών μετά την πανδημία, παρά τον πληθωρισμό, τις ταξιδιωτικές διαταραχές στα αεροδρόμια και τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, ενώ αρχίζει μια νέα φάση κρατήσεων, ορισμένες τάσεις των τελευταίων ετών παραμένουν, όπως η ευελιξία και η προστασία των κρατήσεων”, εξηγεί ο Luca Concone, διευθύνων σύμβουλος της Lastminute.com.

Η ανάλυση προβλέπει επίσης ότι το κόστος των ταξιδιών θα σταθεροποιηθεί το 2024, μετά από μια απότομη αύξηση το 2023 εξαιτίας της τεράστιας, ανεκπλήρωτης ζήτησης για διακοπές και την επιστροφή σε αγαπημένους προορισμούς.

money-tourism.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ