27.8 C
Chania
Saturday, September 28, 2024

Η στιγμή που η Χαμάς απελευθερώνει ομήρους μετά από 48 ημέρες

Ημερομηνία:

Ξεκίνησε η απελυθέρωση ομήρων από τη Χαμάς, η οποία απελευθέρωσε γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν αιχμάλωτες και αιχμάλωτα από την οργάνωση εδώ και 48 ημέρες.

Η βρετανική εφημερίδα The Sun έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης, στο οποίο διακρίνονται οι όμηροι να απελευθερώνονται, τους οποίους και παραλαμβάνουν οχήματα του Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε το βίντεο

Οκτώ εκ των ομήρων -τρεις μητέρες, μία ηλικιωμένη και τέσσερα παιδιά- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την απελευθέρωσή τους, με τους γιατρούς ωστόσο να διαβεβαιώνουν ότι η υγεία τους είναι σε «καλή κατάσταση».

Στο βίντεο της βρετανικής εφημερίδας διακρίνεται μία γυναίκα να μην μπορεί να περπατήσει καν και να πιάνει έναν μαχητή της Χαμάς για να στηριχθεί, ενώ διακρίνεται επίσης και ο εννιάχρονος Ohad, που φαίνεται να οδηγείται προς το ιατρικό προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού.

Σημειώνεται ότι οι γυναίκες και τα παιδιά που αφέθηκαν από τη Χαμάς, ήταν όμηροι για σχεδόν 50 ημέρες, ενώ οι περισσότερες γυναίκες και παιδιά που απελευθερώθηκαν καταγράφηκαν σε βίντεο να δείχνουν φοβισμένοι καθώς σκαρφαλώνουν ανάμεσα στα οχήματα.

Αυτή η ομάδα των εννέα γυναικών και τεσσάρων μικρών παιδιών που απελευθερώθηκαν, επιστρέφει στο Ισραήλ με τη συνοδεία του Ερυθρού Σταυρού.

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι 13 Ισραηλινοί όμηροι και 11 ξένοι υπήκοοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αναφέροντας: «Τονίζω σε εσάς, τις οικογένειες, και σε εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ: Δεσμευόμαστε να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους μας. Αυτός είναι ένας από τους στόχους του πολέμου και είμαστε αφοσιωμένοι στην επίτευξη όλων των στόχων του πολέμου».

Ελευθερώθηκαν 39 Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά

Σε αντάλλαγμα για τους ομήρους, 39 Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν στις ισραηλινές φυλακές ελευθερώθηκαν, δήλωσε αξιωματούχος του Κατάρ.

Μεταξύ αυτών που απελευθερώθηκαν σήμερα ήταν η Danielle Aloni και η εξάχρονη κόρη της Emilia που απήχθησαν στο κιμπούτς Nir Oz ενώ επισκέπτονταν την οικογένειά τους.

Η αδερφή και ο κουνιάδος της Danielle, Sharon Aloni-Cunio και David Cunio, φέρεται να είναι ακόμη όμηροι μαζί με τις τρίχρονες δίδυμες κόρες τους.

Η Keren και ο Ohan Munder και η Ruth Munder, 78 ετών, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι σήμερα αφού αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι της Ruth.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σεμινάριο φωτορεπορτάζ / φωτογραφίας δρόμου / δημιουργίας φωτο-ιστοριών με τον διακεκριμένο φωτορεπόρτερ Θανάση Σταυράκη

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Σεμινάριο Φωτορεπορτάζ...

Ο Σπύρος Δερβενιώτης στα Χανιά για το Chaniartoon – International Comic & Animation Festival

Ο Σπύρος Δερβενιώτης ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες...

Χανιά: Αγωνία για Γερμανό πεζοπόρο που αγνοείται

Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι αρχές στα Σφακιά, καθώς από...

Τραγωδία στα Μάλια: Νεκρός 69χρονος Γερμανός στην παραλία

Σοκαριστικό είναι το περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της...