13.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Συμμετοχή Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Ημερομηνία:

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετείχε ενεργά στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στις 22-24 Νοεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

Με θέμα «Διασυνδεδεμένες Βιβλιοθήκες – Linked Libraries», το συνέδριο διεξάχθηκε με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο Συνέδριο, η Προϊστάμενη Βιβή Χουδαλάκη πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα: «Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Πορεία προς το Φεστιβάλ Βιβλίου», παρουσιάζοντας τους σπουδαιότερους σταθμούς στην αναβαθμισμένη πορεία και εξέλιξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μας, φτάνοντας έως το Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.

Για το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων αναλυτικότερα μίλησε ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και διευθυντής του, κ. Μανώλης Πιμπλής. Το παρών έδωσε και ο υπεύθυνος του έργου ψηφιοποίησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, κ. Αλέξανδρος Τζωρτζακάκης με την εισήγησή του: «Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε ψηφιακό περιβάλλον: Οι περιπτώσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων & Σύρου – Ερμούπολης».

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και οι βιβλιοθηκονόμοι του Δήμου Χανίων, Μαρία Μαραβελάκη, Χρυσούλα Αντωνακάκη και Αρχοντούλα Χουδαλάκη.

Όπως επισήμανε κατά την τοποθέτησή της, η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, κ. Χουδαλάκη: «Για εμάς, τους βιβλιοθηκονόμους των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, η παρουσία μας στο συνέδριο είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για επιστημονική ενημέρωση, επαγγελματική ζύμωση, αναζήτηση νέων συνεργασιών και ανανέωση παλαιών επαφών. Θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή που υποστηρίζει και στηρίζει τη “Διά Βίου Μάθηση” των υπαλλήλων του Δήμου μας, δίδοντας μας την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα τόσο ενδιαφέρον Συνέδριο».

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ζητήματα βιβλιοθηκονομίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις καλών πρακτικών, ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης για την εξέλιξη, την πρόοδο αλλά και τα προβλήματα των βιβλιοθηκών στη χώρα μας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ