14.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Γκάζι: “Δεν έχει ξαναγίνει τρία άτομα να δεχθούν σφαίρες στο κεφάλι και να μην έχουμε ούτε ένα θύμα”

Ημερομηνία:

Έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής 22/12 στο Ηράκλειο ο Γιάννης, ο μικρός αδερφός του νιόπαντρου Δημήτρη που νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετά το μακελειό που έλαβε χώρα στο Γκάζι, το περασμένο Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέα των τριών Κρητικών δέχτηκαν πυροβολισμούς στο κεφάλι από έναν άνδρα από την Αλβανία, τον οποίο εξακολουθούν να αναζητούν οι Αρχές.

Ο Γιάννης βρίσκεται πλέον στο σπίτι του στα Μάλια, ο αδερφός του νοσηλεύεται σε καταστολή στην Αθήνα και ο φίλος τους Φραγκίσκος υποβλήθηκε σε χειρουργείο στην γνάθο.

Φίλοι των Κρητικών, με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ακόμη και με βανάκια κινητοποιήθηκαν και έδωσαν μαζικό “παρών” στο αεροδρόμιο, υποδεχόμενοι τον έναν εκ των τριών τραυματιών από την Κρήτη, που μπήκαν στο στόχαστρο του ψυχρού εκτελεστή.

Ο Γιάννης μιλώντας χθες στο STAR, μίλησε για την υγεία των υπόλοιπων δύο παιδιών, ενώ αναφέρθηκε και στη τύχη που είχαν: “Το ενδιαφέρον των Ελλήνων είναι τεράστιο, θα έκανα κι εγώ το ίδιο στη θέση τους. Δεν έχει ξαναγίνει πουθενά στον κόσμο να έχουμε τρία άτομα που δέχθηκαν τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δεν έχουμε ούτε ένα θύμα. Μου λένε πως ο αδερφός μου και το άλλο το παιδί έχουν διαφύγει το κίνδυνο. Οι γιατροί μας βοήθησαν πάρα πολύ”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...