22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ομόφυλα ζευγάρια: Η Εκκλησία της Κρήτης θα ζητήσει από τους βουλευτές να πάρουν θέση

Ημερομηνία:

Η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών προκάλεσε ακόμα και σύγχυση σε όσους είχαν σταθεί στην τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Μία τοποθέτηση που συζητήθηκε ευρέως πανελλαδικά και έδωσε την αίσθηση ότι η τοπική Εκκλησία θα ακολουθούσε μία πιο ήπια γραμμή στο όλο θέμα.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι παραδέχτηκαν στο Cretalive ότι η θέση αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια στους κόλπους της Εκκλησίας αλλά και σε πιστούς καθώς παρεξηγήθηκε. Υποστηρίζουν ότι ο Σεβασμιότατος εκφράστηκε ανθρώπινα ως Ποιμενάρχης και τα λεγόμενα του παρερμηνεύθηκαν.

Όπως ξεκαθαρίζουν, το «όχι» της Εκκλησίας της Κρήτης είναι αδιαπραγμάτευτο στο θέμα αυτό και μάλιστα θα επιδιώξει να στηρίξουν την απόφαση της οι βουλευτές του νησιού, τους οποίους θα καλέσει με επιστολή να την ακολουθήσουν. Είναι πολύ πιθανόν, λένε οι πληροφορίες, να μοιραστεί και σχετική εγκύκλιος σε όλους τους ναούς προς ενημέρωση των πιστών.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...