13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Ρέθυμνο: «Φακέλωσαν» καταληψίες μαθητές – Τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες

Ημερομηνία:

Μήνυση σε 7 μαθητές του Γυμνασίου Επισκοπής στο Ρέθυμνο υπέβαλε η Διευθύντρια του σχολείου επειδή τελεί υπό κατάληψη.

Οι μαθητές είχαν ενημερώσει τη Διευθύντρια ότι θα έληγε η κατάληψη το πρωί της Παρασκευής όμως όταν η διευθύντρια πήγε στο σχολείο και το είδε με λουκέτο τότε υπέβαλε μήνυση για διατάραξη οικιακής ειρήνης ήτοι παρακώλυση λειτουργίας υπηρεσίας.

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου σε δήλωσή της στο neakriti.gr αναφέρει: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλές λεπτομέρειες για να τοποθετηθούμε πλήρως αλλά και ως ΕΛΜΕΡ και ως Εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι αυτά λύνονται με παιδαγωγική προσέγγιση και όχι με διώξεις που δεν αποφέρουν τίποτα θετικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 5 παιδιά της Γ’ γυμνασίου, ένα της B’ και ένα της Α’ γυμνασίου. Μετά τη μήνυση αστυνομικός από το Α.Τ Ρεθύμνου ενημερώσε τους γονείς των παιδιών και τα κάλεσε για καταθέσεις.

Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στη διάρκεια της κατάθεσης οι μαθητές έδωσαν δακτυλικά αποτυπώματα ως εν δυνάμει κατηγορούμενοι γεγονός που έχει αναστατώσει γονείς και σχολική κοινότητα.

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ