21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Εγκλήματα χωρίς τιμωρία: Ισραηλινοί φασίστες επιτέθηκαν σε κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας – Κατέστρεψαν τα κιβώτια για να μην πάνε στη Γάζα

Ημερομηνία:

Πλήθος Ισραηλινών επιτέθηκε σε κονβόι ανθρωπιστικής βοήθειας που κατευθυνόταν προς τη Γάζα και επιδότηκε με μανία σε καταστροφή των κιβωτίων ώστε να μην φτάσει τίποτα στα χέρια των Παλαιστινίων.

Βίντεο που έχουν κατακλύσει τα social media, κι έχουν επαληθευτεί από το Al Jazeera, δείχνουν Ισραηλινούς να επιτίθενται σε φορτηγά επισιτιστικής βοήθειας στο πέρασμα Tarqumiyah στη Χεβρώνα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εμποδίζοντάς τα να φτάσουν στη Γάζα.

Οι Ισραηλινοί ακτιβιστές του κινήματος «Ninth Order» εθεάθησαν να καταστρέφουν επισιτιστική βοήθεια και να την ξεφορτώνουν από φορτηγά στο έδαφος.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους, οι Ισραηλινοί συγκεντρώνονται σε τακτική βάση στα συνοριακά περάσματα με τη Γάζα για να αποτρέψουν την είσοδο βασικών προμηθειών όπως τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα, απαιτώντας να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατούνται ακόμη από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ιορδανία κατηγόρησε εξτρεμιστές Ισραηλινούς εποίκους ότι επιτέθηκαν σε δύο ιορδανικές νηοπομπές βοήθειας που μετέφεραν τρόφιμα στη Γάζα, μία μέσω του περάσματος Κερέμ Σαλόμ και μία άλλη μέσω ενός περάσματος στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...