21.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Ένοχοι για απάτες ψευτογιατροί στα Χανιά

Ημερομηνία:

Τριετής φυλάκιση χωρίς αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κρήτης στα Χανιά σε έναν 66χρονο Έλληνα και την Ελβετίδα σύζυγό του, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για απάτες σε βάρος δεκάδων πολιτών, έκθεση και αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος.

Το Δικαστήριο υιοθέτησε την πρωτόδικη απόφαση του Νοεμβρίου 2023, μειώνοντας ελαφρώς τις ποινές, χωρίς όμως να χορηγήσει αναστολή. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στη φυλακή.

Εκμεταλλευόμενοι την ευαλωτότητα των ασθενών, οι κατηγορούμενοι, παρουσιαζόμενοι ως επιστήμονες, υπόσχονταν θεραπεία ακόμα και για μορφές καρκίνου, όπως η λευχαιμία, μέσω βραστάρια και ματζουνιών. Μάλιστα, προέτρεπαν τους ασθενείς να διακόψουν την φαρμακευτική τους αγωγή, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Η δράση τους άπλωσε τα πλοκάμια της από το 2017, με τους εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 200 “ασθενείς” σε διάστημα τριών ετών.

Περίπου 15 οικογένειες εξαπατηθέντων κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη, περιγράφοντας τα τεχνάσματα των ψευτογιατρών.

Η υπόθεση αποτελεί ένα θλιβερό παράδειγμα εκμετάλλευσης ευάλωτων ατόμων και θυμίζει την ανάγκη για εγρήγορση και κριτική σκέψη απέναντι σε υποσχέσεις θεραπειών που μοιάζουν εξωπραγματικές.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Συγκέντρωση μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο/Ζάκι-Ο

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία...

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...