26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Χανιά: “Βρήκε τον δάσκαλό του” άντρας που επιτέθηκε σε ηλικιωμένη – Ο πυγμάχος τoν συνέτισε

Ημερομηνία:

Χθες το απόγευμα, ημεδαπός άνδρας στην περιοχή των Χανίων και πιο συγκεκριμένα στην παραλιακή περιοχή του Κουμ Καπί, χωρίς καμία προφανή αιτία, επιτέθηκε σε μία ηλικιωμένη γυναίκα, χτυπώντας την και ρίχνοντάς την στο έδαφος.

Η γυναίκα, φοβισμένη, με την βοήθεια των περαστικών σηκώθηκε χτυπημένη και εγκατέλειψε αμέσως τον χώρο.

Ωστόσο, προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση από τους περαστικούς και έντονη αντίδραση από τους παρευρισκόμενους.

Ο δράστης, εκμεταλλευόμενος την αναστάτωση, έτρεξε προς την παραλιακή περιοχή για να κρυφτεί στην βραχώδη περιοχή και βγάζοντας τα ρούχα του, προσπάθησε να υποδυθεί τον κολυμβητή, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Για κακή του τύχη όμως, την ώρα του συμβάντος και καθώς ο δράστης έτρεχε και προσπαθούσε να κρυφτεί, περνούσε από εκείνο το σημείο ο γνωστός Χανιώτης πυγμάχος κ. Μανώλης Σαρικάκης, μαζί με τους αθλούμενούς του.

Παρουσία πολλών ανθρώπων ο κ. Σαρικάκης έτρεξε, πρόλαβε τον δράστη και προσπάθησε αρχικά, με ήπιο λεκτικό τρόπο, να τον συνετίσει και να τον καθυστερήσει μέχρι να έρθει η αστυνομία, την οποία είχαν καλέσει περαστικοί παρόντες στο συμβάν.

Ο δράστης, προσπαθώντας να τρομάξει και να αποφύγει τον Χανιώτη πυγμάχο, του επιτέθηκε πρώτα λεκτικά, βρίζοντας και φτύνοντας τον, και στη συνέχεια πετώντας του πέτρες.

Τέλος, πηγαίνοντας κατά πάνω του προσπάθησε να τον χτυπήσει με τα χέρια του νομίζοντας ότι έτσι θα τον φοβίσει και θα τον απομακρύνει.

Όμως, για κακή του τύχη ο δράστης «βρήκε το δάσκαλο του» , ο Χανιώτης πυγμάχος δεν έκανε βήμα πίσω.

Κινούμενος κατά πάνω του, λέγοντας την ιδιότητα του αμύνθηκε γρήγορα στα χτυπήματα και ανταπέδωσε στην επίθεση με δύο ελαφριά χτυπήματα κάνοντας τον δράστη να πέσει στο έδαφος και κρατώντας τον ύστερα κάτω τον ακινητοποίησε άμεσα.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περίπου 30 άτομα από περαστικούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ηλικιωμένοι-ες κάτοικοι τις περιοχής , οι οποίοι συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν τον Χανιώτη πυγμάχο για την άμεση επέμβασή του, καθώς και τις αστυνομικές αρχές.

Όταν κατέφθασε η αστυνομία, με άμεσες κινήσεις και εξαιρετικό επαγγελματισμό, προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Χανιώτη πυγμάχο κ. Μανώλη Σαρικάκη, που είναι επικεφαλής προπονητής στο ‘Chania Boxfit Club – M. Sarikakis Boxing Team’, ο οποίος έμπρακτα απέδειξε ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και σεβασμός από άνθρωπο σε άνθρωπο σε μία εποχή που αυτές οι αρετές όλο και πιο σπάνια έρχονται στην επιφάνεια.

Ακόμα ένα μπράβο αξίζουν επίσης και στους αστυνομικούς και στην ελληνική αστυνομία, η οποία άμεσα βρέθηκε στον χώρο και έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της.

Στο προσωπικό του προφίλ ο κ.Σαρικάκης έγραψε τα εξής σχετικά με το θέμα αυτό:

Κανονικά όταν μία πράξη βοήθειας γίνεται δεν είναι σωστό να λέγεται να παίρνει δημοσιότητα και τόσο μεγάλη έκταση.

Οι μαθητές μου επειδή ήτανε παρόντες αρκετά άτομα σκέφτηκαν ότι είναι σωστό να δημοσιευτεί κάτι τέτοιο πήραν μία πρωτοβουλία μόνοι τους και στείλανε για να γραφτεί κάποιο άρθρο σε διάφορα site γιατι θεώρησαν πολύ σωστή και ηθική την παρέμβαση μου και ότι πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει ακόμα ανθρωπιά.

Από την μία δεν είμαι ο άνθρωπος που θέλω την προβολή αυτή ,ούτε με ενδιαφέρει αυτή η προβολή.

Ξέρω ποιος και τι είμαι… Ξέρω τι έκανα , ξέρω εγώ καλά μέσα μου το καλό και την βοήθεια που έδωσα και αυτό μου αρκεί και με γεμίζει.

Από την άλλη όμως καταλαβαίνω και τη μεριά των παιδιών και των ανθρώπων που λένε πρέπει να γραφτεί ένα άρθρο να ακουστεί αυτό που έγινε και μπράβο σου και βγες και μίλα και καλά το έκανες γιατί υπάρχει ακόμα ανθρωπιά και τλπ .

Εγώ αυτό που θα πω είναι ότι εγώ το μόνο που έκανα είναι το ιδιο που θα έκανα για τη μάνα μου ,την γυναίκα μου ,την αδερφή μου και οποιοδήποτε συνάνθρωπο μου …

Δεν είναι ότι έσωσα κάποιον γιατί για να πω έσωσα κάποιον θα σήμαινε ότι δεν θα είχε ξεκινήσει καν αυτή η φασαρία δεν θα είχε χτυπήσει κάποιος και τλπ .

Εγώ αυτό που έκανα ήτανε θεωρώντας σωστό και κρίνοντας την κατάσταση αυτή να σταματήσω μία φασαρία με τον πιο σωστό και αξιόλογο τρόπο.

Να επέμβω και να ακινητοποιήσω έναν άνθρωπο ο οποίος έχει κάνει κάτι κακό και να έρθει η αστυνομία η οποία έκανε άψογα τη δουλειά της να παραλάβει το δράστη και να λήξει αυτό το συμβάν απλά εκεί και να μην συνεχιστεί σε οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο.

Απο εμένα σαν Μανώλης ένα μεγάλο μπράβο στην αστυνομία στα παιδια που ηρθαν αμεσα γιατί έκαναν άψογα τη δουλειά τους και πραγματικά με πολύ σωστές κινήσεις πήραν τον δράστη και τον πήγανε επιτόπου στο τμήμα.

Εγώ θα πω ότι το σωστό είναι να υπάρχει λίγο άνθρωπια μεταξύ μας… και όταν κάποιος χρειάζεται μία βοήθεια σαν άνθρωποι να βοηθάμε…όλα τα άλλα είναι περιττά.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους εσάς για τα καλά σας λόγια και τα όλα τα site που γράψατε τα άρθρα .

Με σεβασμό Μανώλης Σαρικάκης

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δωρεάν είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Χανιά, 28 και 29 Σεπτεμβρίου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει...

Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕΚ

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 συγκροτήθηκε σε σώμα το...

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ο Κωστής Χατζηδάκης

Συνάντηση για την προώθηση θεμάτων που άπτονται στον φορέα...