13.8 C
Chania
Monday, December 15, 2025

Η ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” από την Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Βασιλείου, διοργανώνουν εσπερίδα για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024, στις 17:00μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων στο δημαρχείο Σπηλίου. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης θα αποτελέσει η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Τα ειδικότερα θέματα που θα αναπτυχθούν θα είναι η ποιότητα του ελαιόλαδου και οι παράγοντες που την επηρεάζουν.

Ομιλητές της εκπαίδευσης θα είναι:

Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.

Γιώτα Ψειροφωνιά, Επιστημονική Συνεργάτιδα, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, δήλωσε: Η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί την βασική καλλιέργεια του νησιού μας και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Kriti”,είναι ένα από τα πιο δυναμικά μας προϊόντα. Προτεραιότητα της Περιφέρειας Κρήτης είναι η παραγωγή ενός ποιοτικού και ανταγωνιστικού προϊόντος που θα κερδίζει όλο και περισσότερες αγορές, αλλά και μια διαχρονική υπεραξία προς όφελος των παραγωγών. Οι εκπαιδεύσεις αυτές ωφελούν προς αυτή την κατεύθυνση που αφορούν όλη την αλυσίδα παραγωγής, από την καλλιέργεια και το χωράφι μέχρι την τυποποίηση και το τελικό προϊόν.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ