25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Σε κυβερνητικό πόστο ο Έλον Μασκ αν κερδίσει ο Τραμπ τον Νοέμβριο

Ημερομηνία:

Φαίνεται ότι η συνέντευξη που πήρε πρόσφατα ο Έλον Μασκ από τον Ντόναλντ Τραμπ και που μεταδόθηκε ζωντανά από την πλατφόρμα Χ δεν ήταν απλώς και μόνο μια ακόμα κίνηση υποστήριξης του επιχειρηματία στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά πιθανόν έχει κι άλλες «ουρές».

Ποιες είναι αυτές; Μια θέση στην κυβέρνηση Τραμπ – αν κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου – για τον Μασκ, για τον οποίο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «είναι εξαιρετικά έξυπνος. Αν το θελήσει, θα τον ήθελα σίγουρα στην ομάδα μου. Είναι ένας λαμπρός τύπος», όταν ρωτήθηκε αν θα τον συμπεριλάμβανε στους υπουργούς ή τους συμβούλους του.

Κι όλα αυτά δεν φαίνεται να γίνονται ερήμην του Μασκ, ο οποίος ανέβασε στο Χ ανάρτηση όπου έγραφε ότι «είμαι έτοιμος να υπηρετήσω», μαζί με φωτογραφία του σε πόντιουμ με τα αρχικά D.O.G.E. ήτοι Department of Government Efficiency (υπουργείο κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, αλλά και έμμεση αναφορά στο κρυπτονόμισμα Dogecoin).

To… φλερτ Τραμπ και Μασκ δεν είναι καινούργιο: ΜΜΕ είχαν εδώ και μήνες αναφέρει συζητήσεις για συμμετοχή του επιχειρηματία στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ και ο ίδιος στη συνέντευξή του με τον Τραμπ πρότεινε τη δημιουργία μηχανισμού ελέγχου της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, λέγοντας ότι «νομίζω ότι θα ήταν σπουδαίο να υπάρχει μια επιτροπή αποδοτικότητας που θα ελέγχει πώς δαπανάται το χρήμα των φορολογουμένων και θα βοηθούσα με χαρά σε μια τέτοια επιτροπή».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για το τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Γαλατά

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας...

Νέο αίτημα Μαλανδράκη για δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Κολυμπαρίου

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, επανέρχεται με νεότερο...

Γνωριμία με τον Κρητικό Λαβύρινθο

Προβολή και συζήτηση αφιερωμένη στον κρητικό Λαβύρινθο, μυθολογικό και...