22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Εκδήλωση στις Μουρνιές με ομιλητές Μπακογιάννη, Βενιζέλο, Υφαντή: «Η Ελλάδα και το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον στα Βαλκάνια»

Ημερομηνία:

«Ταραγμένα Βαλκάνια. Από τον Ελευθέριο Βενιζέλο στο σήμερα» είναι το θέμα μίας εξαιρετικά ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στον περίβολο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στις Μουρνιές.

Ομιλητές θα είναι οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κώστας Υφαντής. Συντονιστής στην εκδήλωση θα είναι ο Νικόλαος Παπαδάκης-Παπαδής, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Θα προηγηθούν σύντομοι χαιρετισμοί από τους συνδιοργανωτές.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο γέννησης του Ελευθέριου Βενιζέλου, οργανώνεται από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Δήμου Χανίων. Στις ομιλίες και στη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα αναλυθούν, μεταξύ άλλων, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και φυσικά με την Τουρκία.

Οι αναθεωρητικές τάσεις στα Βαλκάνια, που δημιουργούν ένα ανασφαλές περιβάλλον, η διαφαινόμενη εμμονή της Τουρκίας στις διεκδικήσεις της, σε συνδυασμό με τη συνεχή αστάθεια στη Μέση Ανατολή,  που απειλούν τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή, δεν είναι δυνατόν να αφήσουν ανεπηρέαστους τους γεωπολιτικούς σχεδιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ενορίας Μουρνιών (δίπλα στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής).

Διάσκεψη της Ειρήνης, Λονδίνο, Δεκέμβριος 1912. Αμέσως μετά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο σχεδιάζεται ο νέος χάρτης των Βαλκανίων. Διακρίνονται καθιστοί από δεξιά: Στόγιαν Νοβάκοβιτς (Σερβία), Ελευθέριος Βενιζέλος (Ελλάδα), Στόγιαν Ντάνεφ (Βουλγαρία) και Λαζάρ Μιούσκοβιτς (Μαυροβούνιο). Από το αρχείο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον...