26.8 C
Chania
Thursday, September 19, 2024

Γέφυρες στον Πολάκη έριξε ο Κασσελάκης μέσω διαγραφής Λινού; – Κύκλοι των 87: «Πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία»

Ημερομηνία:

Το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο παραμένει αγεφύρωτο αλλά βαθαίνει όλο και περισσότερο όπως φάνηκε και από την πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Τρίτη το βράδυ. Τώρα το επόμενο…  ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και μένει να φανεί πως θα κινηθούν τα στρατόπεδα.

Οι εξελίξεις μέχρι τότε προβλέπονται ραγδαίες και είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε η παραίτηση  της Αθήνας Λινού και αν αυτό δεν γίνει θα τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σε ανάρτηση του ο Παύλος Πολάκης μιλά για «δικαίωση» και κάνει λόγο για «μάθημα σε αυτούς που νόμισαν πως βρήκαν την ευκαιρία να  ξεμπερδέψουν μαζί μου.. εντός και εκτός..». Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου, απαντώντας στα όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για το πώς ενημερώθηκε για την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, υποστηρίζει ότι του είχε γνωστοποιηθεί η απόφαση εδώ και έναν μήνα. 

Γέφυρες στον Πολάκη;

Τώρα μένει να φανεί αν η κίνηση αυτή αρκεί για να γεφυρωθεί η απόσταση που χωρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη και να υπάρξει μια κοινή στάση στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Από την πρώτη στιγμή άλλωστε φάνηκε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να οδηγηθεί σε μετωπική σύγκρουση με τον κ. Πολάκη και επικεντρωνόταν στους «87».

Να σημειωθεί εδώ πως ο Στέφανος Κασσελάκης σε μια κίνηση υψηλού ρίσκου προχώρησε χθες σε έναν αιφνιδιασμό, θέλοντας να μετρήσει και δυνάμεις. Ειδικότερα πρότεινε τον Νίκο Παππά για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, γεγονός που πυροδότησε την αντίδραση του Σωκράτη Φάμελλου. Και τελικά χρειάστηκαν σχεδόν έξι ώρες και μια κρίσιμη ψηφοφορία για να γίνει η αλλαγή «φρουράς» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δίνει μια εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος. Υπέρ της πρότασης Κασσελάκη ψήφισαν 17 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 12 και υπήρξαν και 4 παρών. Να σημειωθεί εδώ πως στη συνεδρίαση δεν ήταν ο Αλέξης Τσίπρας,  ενώ δεν συμμετείχε η Πόπη Τσαπανίδου (που θα ορκιστεί την Παρασκευή).

Κύκλοι των «87» σημείωναν χαρακτηριστικά πως ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην Κ.Ο.», εκτιμώντας ότι τον στηρίζουν μόνο 17 από τους 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στον αντίποδα πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο απαντούσαν πως ο κ. Κασσελάκης «έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση του κόμματος».

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Από την μία πλευρά είναι ο Στέφανος Κασσελάκης που στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση θα έχει σύμμαχο τον Νίκο Παππά (ο οποίος υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο  ήταν υποψήφιος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και στη συνέχεια στήριξε τον κ. Κασσελάκη).

Από την άλλη είναι οι «87», στους οποίους αρχικά ήταν 7 βουλευτές αλλά μετά και τα χθεσινά γεγονότα φάνηκε πως συνομιλούν και με άλλα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ