22.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων καταγγέλλει τον ορισμό της Γερμανίας ξανά ως τιμώμενης χώρας στη ΔΕΘ

Ημερομηνία:

Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τον ορισμό της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι η Γερμανία έχει επιλεγεί ως τιμώμενη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, παρά το γεγονός ότι αρνείται να αποζημιώσει την Ελλάδα για τις ζημιές που προκάλεσε κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Το Συμβούλιο τονίζει ότι αυτή η επιλογή έρχεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη χρονική στιγμή, καθώς φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη και την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

Όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι και φέτος η Γερμανία. Σημειώνουμε ότι αυτό γίνεται για δεύτερη φορά την τελευταία πενταετία (2020 και 2024), ενώ υπάρχουν πολλές δεκάδες χώρες της Υφηλίου με τις οποίες έχουμε φιλικές σχέσεις και σημαντικές εμπορικές συναλλαγές και στην Ε.Ε. υπάρχουν άλλες 25 χώρες μέλη (πλην της Ελλάδας και της Γερμανίας).

Φαντάζει υπερβολική αυτή η ιδιαίτερη προτίμηση, πολύ περισσότερο που η φετινή χρονιά είναι αφενός η 80η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη και αφετέρου η 80η επέτειος της λήξης της Κατοχής και της απελευθέρωσης της χώρας.

Η αντίθεσή μας δεν αφορά φυσικά στον γερμανικό λαό, αλλά έγκειται στο γεγονός ότι η Ο.Δ.Γ. αρνείται επίμονα, αναιτιολόγητα, αυθαίρετα και συνεπώς εξοργιστικά να εκπληρώσει τις απαράγραπτες υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.

Τόσο στη χώρα μας, γενικά, όσο και στη Θεσσαλονίκη, ιδιαίτερα, η υπερβολή αυτή ξενίζει την κοινή γνώμη και σε κάθε περίπτωση αποτελεί λάθος μήνυμα προς τη γερμανική κυβέρνηση επιβραβεύοντας de facto την αδιαλλαξία της και την ανιστόρητη, ανάλγητη και παράνομη συμπεριφορά της προς την Ελλάδα.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ