Με μαζική προσέλευση κόσμου ολοκληρώθηκαν χθες, 14 Σεπτεμβρίου, οι εκδηλώσεις του 50ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Χανιά στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:
“Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στο Μαθητικό στέκι με θέμα «Είμαστε από τα παιδιά που δεν κάθονται καλά! Υπάρχουν νέοι επαναστάτες σήμερα;» και αντίστοιχα στο Φοιτητικό στέκι με θέμα «Η νέα εποχή στην τεχνολογία απαιτεί μια νέα εποχή στην κοινωνία».
Στην κεντρική σκηνή καθήλωσε του επισκέπτες του Φεστιβάλ το μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ και τοπικούς καλλιτέχνες, ενώ στη συνέχεια η βραδιά ολοκληρώθηκε με κρητικό γλέντι από τον Γιώργο Μανωλάκη και τους Γιάννη Παπατζανή, Μπάμπη Παρασκάκη και Μανώλη Καλαϊτζάκη που ένωσαν τον κόσμο μέχρι το τέλος σε χορούς κυκλωτικούς.
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα στον Παιδότοπο όπου «δόθηκε ο κόσμος στα παιδιά» για να σχεδιαστεί από τα ίδια ώστε «να μάθει έστω και για μια μέρα ο κόσμος τη φιλία», πετώντας στην άκρη όλες εκείνες τις εικόνες (του πολέμου, της πείνας, της φτώχειας, της προσφυγιάς) που κάνουν τα παιδιά και τους μεγάλους δυστυχισμένους, ενώ στη συνέχεια με μεγάλη δημιουργικότητα και φαντασία έφτιαξαν τη δική τους κούκλα από καθημερινά ανακυκλώσιμα υλικά.
Και στη γωνιά του «Κόκκινου Αερόστατου» οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και της Α Γυμνασίου γνώρισαν νόμους της φύσης μέσα από εντυπωσιακά πειράματα, ενώ μέσα από ένα μεγάλο κυνήγι θησαυρού με επίκεντρο το logo του 50ου Φεστιβάλ ήρθαν σε επαφή με τη μακρόχρονη ιστορία του. Τέλος, έστειλαν μήνυμα Ειρήνης με την τεχνική της ζωγραφικής στην πέτρα.
Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην κεντρική έκθεση με τίτλο «Σοσιαλισμός. Η απάντηση στον 21ο αιώνα» και στην έκθεση αρχειακού υλικού για τα 50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στα Χανιά.
Και τις δύο μέρες του Φεστιβάλ ο κόσμος επισκεπτόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, με δεκάδες τίτλους πολιτικού βιβλίου, λογοτεχνίας και ποίησης και παιδικού βιβλίου και προμηθευόταν νέες και παλιότερες εκδόσεις”.