18.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Όλε Σέτερ: Viral ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής που αρνήθηκε να παίξει στην Μακάμπι Χάιφα – «Δεν θέλω ματωμένα χρήματα»

Ημερομηνία:

Ο Φραντζί Πιερό, είναι παίκτης της ΑΕΚ από τον Σεπτέμβριο του 2024, με αποτέλεσμα η πρώην ομάδα του, Μακάμπι Χάιφα να ψάχνει τον αντικαταστάτη του. Ο Όλε Σέτερ, ήταν ένας από τους «εκλεκτούς», αλλά ο Νορβηγός απέρριψε τον σύλλογο της Μέσης Ανατολής, λόγω του πολέμου στην Παλαιστίνη.

Με λίγα λόγια, ο Σέτερ ανέφερε πως δεν επιθυμεί ο μισθός του να είναι βαμμένος με… αίμα και ταυτόχρονα ότι δεν θέλει να αγωνίζεται σε μία ομάδα που στηρίζει έμπρακτα τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης.

Ο Όλε Σέτερ, είναι παίκτης της Ρόζενμποργκ και αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Νορβηγίας για αρκετά χρόνια. Εκεί, έχει καταφέρει να πετύχει 32 γκολ και έντεκα ασίστ σε 55 συμμετοχές.

Ο πανύψηλος νορβηγός ποδοσφαιριστής της Ρόζενμποργκ, Ολε Σέτερ, απέφυγε το στενό μαρκάρισμα των παραγόντων της Μακάμπι Χάιφα, και τους έτριψε στα μούτρα τους πρόταση εκατομμυρίων, δηλώνοντας:

«Δεν θέλω να μπουν ματωμένα χρήματα στον λογαριασμό μου. Θα ήταν εφιάλτης. Ηταν μια πρόταση [της Μακάμπι] που θα με έκανε οικονομικά ανεξάρτητο. Αλλά ούτε το ήθος ούτε οι αξίες μου μου επιτρέπουν να εκπροσωπήσω αυτή τη χώρα».

Η διοίκηση της Μακάμπι, που μετά την πώληση του Πιερό στην ΑΕΚ έψαχνε εναγωνίως έναν φορ για να τον αντικαταστήσει, ήρθε προφανώς σε συμφωνία με τη Ρόζενμποργκ για τη μεταγραφή του παίκτη, δεν περίμενε όμως το ισχυρότατο χαστούκι από τον ίδιο τον αθλητή.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: 17 ημέρες αγωνίας για τον 33χρονο γιατρό

Δεκαεπτά ημέρες χωρίς κανένα σημάδι ζωής συμπληρώνονται για τον...

Σπιτικές προτάσεις

Λουκάνικα χοντρά σπετσοφάι Τα κόβομε μικρά κομμάτια και τα σωτάρομε...