22.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Συμβολική κινητοποίηση στον Γαλατά, 40 ημέρες μετά το πολύνεκρο τροχαίο

Ημερομηνία:

Συμβολική κινητοποίηση στη γέφυρα του Γαλατά στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων και αντιπροσωπείες από άλλα εργατικά σωματεία, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 ημερών από το πολύνεκρο δυστύχημα.

Στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Επισιτισμού επισημαίνονται τα εξής:

“Σήμερα Κυριακή 22/9 και ώρα 17:30 το απόγευμα  πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων μαζί με αντιπροσωπίες από άλλα εργατικά  Σωματεία  συμβολική κινητοποίηση  στην γέφυρα του Γαλατά.

Γαλατάς κινητοποίηση

Οι εκπρόσωποι από τα ΔΣ των σωματείων κατήγγειλαν  πως αν και έχουν περάσει 40 μέρες από το δυστύχημα ακόμα δεν υπάρχει απάντηση από τους αρμόδιους φορείς  για τις ενέργειες που έχουν γίνει για να χαρακτηριστεί το δυστύχημα εργατικό. Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας  δούλευαν από το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας και σχόλασαν το πρωί του Σαββάτου. Δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για να αναγνωριστεί το δυστύχημα ως εργατικό και να αποδοθούν ευθύνες όπου χρειάζεται για τις ατέλειωτες ώρες και συνθήκες εργασίας. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το ζήτημα του ΒΟΑΚ που με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης, των προηγούμενων αλλά και των τοπικών αρχών βρίσκεται σε μια πολύ κακή κατάσταση μαζί με το συνολικό οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Γαλατάς κινητοποίηση

Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το έγκλημα να παραγραφεί και να ξεχαστεί.
Στη συνέχεια έγινε από τα Σωματεία κατάθεση λουλουδιών στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος αποθέτοντας έτσι ένα μικρό φόρο τιμής μπροστά στις 40 μέρες μετά του συμβάντος.

Γαλατάς κινητοποίηση

Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε λύσεις από αυτούς που μας έχουν κάνει λάστιχο τα ωράρια εργασίας κάθε σεζόν, μας έχουν βάλει να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο χωρίς καμία ασφάλιση και χωρίς να τηρούνται οι Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας. Η μόνη λύση είναι η οργάνωση στο Σωματείο και ο αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα με την εφαρμογή των ΚΣΣΕ που να καλύπτουν τις ανάγκες μας στο σήμερα αλλά και ο αγώνας για σύγχρονες υποδομές που θα διασφαλίζουν την ασφαλή μεταφορά μας στον χώρο εργασίας μας”.

Γαλατάς κινητοποίηση

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής...

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς...

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας...