22.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στη Βάση της Σούδας για τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στους πολέμους εν μέσω έκρηξης βίας στη Μέση Ανατολή – Κινητοποίηση την Τρίτη 1 Οκτώβρη

Ημερομηνία:

Το MESAS 2024 θα φιλοξενηθεί από το NMIOTC, στον κόλπο της Σούδας, στην Κρήτη, από την Τρίτη 1 έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024.

Το Συνέδριο Μοντελοποίησης & Προσομοίωσης για Αυτόνομα Συστήματα θα προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με θέματα όπως οι εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη και ο αντίκτυπός της στις μελλοντικές επιχειρήσεις, η ασφάλεια, η χρήση των AxS ως θανατηφόρα όργανα, η ασφάλεια της αεροπορίας, η αυτόνομη τακτική συμπεριφορά, η Τεχνητή Νοημοσύνη/μηχανική μάθηση των συστημάτων μέσω M&S, η ανάπτυξη ικανοτήτων στο πλαίσιο των μελλοντικών επιχειρήσεων και του κοινωνικού περιβάλλοντος, η διαδικασία επικύρωσης και επαλήθευσης για αυτόνομες λειτουργίες (V&V μέσω M&S), κ.λπ.

Όπως είναι προφανές, πρόκειται για συνέδριο που αφορά την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών που βασίζονται στη τεχνητή νοημοσύνη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Στο τριήμερο συνέδριο που διοργανώνεται από το Κέντρο Αριστείας Μοντελοποίησης και Προσομοίωσης του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Σούδα θα συγκεντρωθούν αναγνωρισμένοι εμπειρογνώμονες από διάφορους τομείς: Στρατιωτικούς, ακαδημαϊκούς και βιομηχανικούς τομείς.

Τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Springer.

Κινητοποίηση ενάντια στην πραγματοποίηση του συνεδρίου

Η πραγματοποίηση του συνεδρίου ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη Παλαιστίνη καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 1 Οκτώβρη, μέρα που ξεκινά το συνέδριο, στις 18.30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Οι διοργανωτές καταγγέλλουν τη συμμετοχή της Ελλάδας σε πολέμους και επισημαίνουν τον ρόλο της βάσης της Σούδας ως σημείου υποστήριξης στρατιωτικών επιχειρήσεων. Επιπλέον, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό και καταδικάζουν τις εγκληματικές ενέργειες του Ισραήλ.

Διαβάστε την ανακοίνωση – κάλεσμά τους:

Εν μέσω της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη και της επέκτασης του πολέμου και σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, με βομβαρδισμούς, τρομοκρατικές ενέργειες και -πλέον και στον Λίβανο- δολοφονίες αμάχων, δεν απορούμε που η στρατιωτική κινητικότητα στην πόλη μας έχει αυξηθεί. Η νατοϊκή βάση της Σούδας ανέκαθεν λειτουργούσε ως βασικό σημείο τροφοδοσίας πολέμων και τα Χανιά ως σταθμός αναψυχής για τους νατοϊκούς φονιάδες, αποτελώντας πλέον σημαντική πηγή κερδοφορίας για τα ντόπια αφεντικά.

Την 1η Οκτώβρη ξεκινάει 3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στη βάση της Σούδας (MODELING & SIMULATION FOR AUTONOMOUS SYSTEMS CONFERENCE 2024 – MESAS 24).

Την Τρίτη, 1/10, οι νατοϊκοί δολοφόνοι, θα παρευρεθούν σε ένα “ice breaker event” στον ιστιοπλοϊκό όμιλο (Neorio Moro), μέσα στο παλιό λιμάνι, προσπαθώντας να επισφραγίσουν έτσι την αποδοχή που πλέον απολαμβάνουν από μεγάλο μέρος της χανιώτικης κοινωνίας.

Για τον λόγο αυτό, κάνοντας ξεκάθαρο ότι είναι ανεπιθύμητοι, κρίνουμε την παρουσία μας απαραίτητη σε μια αντιπολεμική συγκέντρωση/πορεία στην πλατεία Αγοράς, 1/10 στις 18.30.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στην Παλαιστίνη και στους λαούς της Μ. Ανατολής ενάντια στην ισραηλινή και δυτική αποικιοκρατική βαρβαρότητα.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη Παλαιστίνη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής...

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς...

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας...