18.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Κλινικά σταθερή η κατάσταση της Μαρινέλλας: Τώρα αρχίζει ο Γολγοθάς της, κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – Συγκλονίζει ο Καπραβέλος

Ημερομηνία:

Σε κλινικά σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της, νοσηλεύεται στο «Υγεία» η Μαρινέλλα, η οποία κατέρρευσε το βράδυ της Τετάρτης την ώρα που τραγουδούσε στη σκηνή του Ηρωδείου.

«Η κα. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ λόγω εκτεταμένης ενδοεγκεφαλικής αιμορραγίας. Παραμένει κλινικά σταθερή. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη», αναφέρεται στη νεότερη ενημέρωση του νοσοκομείου.

Ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής διευθυντής Β ΜΕΘ Παπανικολάου, μίλησε στο Mega και ανέφερε πως η τραγουδίστρια έδειξε μεγάλη δύναμη, με τον ίδιο να εκτιμά πως θα κερδίσει αυτή τη μάχη.

«Είναι ένας άνθρωπος που περνά αυτή τη στιγμή την πιο δύσκολη μάχη για τη ζωή της, αλλά όρθια, με όλο το μεγαλείο. Δεν το έχει βάλει κάτω, παρά την ηλικία της έχει πάρει ρίσκα που δεν είναι εύκολα να πάρει κανείς».

«Ο εγκέφαλος είναι ο συντονιστής, τα πρώτα 24ωρα είναι δύσκολα. Εξαρτάται πως θα αντιδράσει ο υπόλοιπος εγκέφαλος απ’ αυτή την αιμορραγία. Έχουμε 2-3 24ωρα που ευελπιστούμε να μην αντιδράσει άσχημα. Από εκεί και πέρα ξεκινά ένας Γολγοθάς, γιατί τα όργανα σε αυτές τις ηλικίες δεν είναι σαν ενός νέου. Από τη στιγμή που ένας τέτοιος άνθρωπος έδειξε τέτοια δύναμη, πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Δεν χάθηκε η μάχη», δήλωσε.

«Και οι μύθοι λυγίζουν»

«Και οι μύθοι και οι θρύλοι λυγίζουν. Η Μαρινέλλα είναι μία σταθερά για τη ζωή μας, για το ελληνικό τραγούδι. Τις σταθερές αυτές τις θεωρούμε ακλόνητες», είπε στο MEGA ο ραδιοφωνικός παραγωγός Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

«Ο μεγάλος καλλιτέχνης έχει και αυτοθυσία στην τέχνη του. Να βγεις να τραγουδήσεις acapella ταλαιπωρείς τον εαυτό σου, αλλά αγαπάς τόσο πολύ την τέχνη σου. Δεν είναι τυχαίος αυτός ο επαγγελματισμός της Μαρινέλλας».

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες για την πορεία της υγείας της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδίου, η οποία νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του θεραπευτηρίου «Υγεία», έχοντας υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, αναφέρουν ότι η κατάσταση της ασθενούς παραμένει κρίσιμη, αλλά -και αυτό το στοιχείο θεωρείται ενθαρρυντικό- σταθερή.

Ο κίνδυνος, πάντως, παραμένει υψηλός, καθώς η η εγκεφαλική αιμορραγία, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία, ήταν εκτεταμένη και πρέπει να περάσει το πρώτο 24ώρο για να υπάρχει καλύτερη εικόνα της κατάστασης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφερουν, ωστόσο, ότι παρατηρείται ελαφρά ποιοτική βελτίωση σε κάποιους δείκτες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, «η κ. Παπαδοπούλου Κυριακή (Μαρινέλλα) διακομίσθηκε στις 22:30 επειγόντως στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο. Διαπιστώθηκε ότι υπέστη σοβαρό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει νοσηλευόμενη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρινέλλα πριν τη συναυλία στο Ηρώδειο υπέφερε από έντονη κεφαλαλγία, ωστόσο βγήκε στη σκηνή για να τραγουδήσει. Μόλις στο τρίτο τραγούδι, όμως, το «Τα λόγια είναι περιττά», στον στίχο «Θεέ μου μας έμαθε εσύ πόσο πολύ να αγαπάμε» η 86χρονη ερμηνεύτρια άρχισε να παραπατάει και τελικά κατέρρευσε λιπόθυμη στη σκηνή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τραγουδίστρια ανέκτησε τις αισθήσεις της στα καμαρίνια, όπου μεταφέρθηκε για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και είχε επικοινωνία με το περιβάλλον. Τελικά, το ασθενοφόρο την παρέλαβε μετά από περίπου μια ώρα και τη μετέφερε στο «Υγεία», όπου και μετά από μαγνητική τομογραφία, διαπιστώθηκε η εγκεφαλική αιμορραγία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νεκρός μετανάστης στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα μετά από ξυλοδαρμό

Nεκρός μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκε το πρωί...

Χανιά: Συνελήφθη 16χρονη για ξυλοδαρμό συμμαθητή της – Στο αυτόφωρο και ο πατέρας της

Νέο περιστατικό σχολικής βίας προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα...

Μαρία Καρυστιανού: Παρακολουθούν το τηλέφωνό μου

Την παρακολούθηση του τηλεφώνου της αποκάλυψε η Μαρία Καρυστιανού. Σε συνέντευξή...