30.8 C
Chania
Friday, September 27, 2024

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Ημερομηνία:

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων, φέτος με τον υπότιτλο “2”, στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στην Πλατεία Κατεχάκη στο Βενετσιάνικο λιμάνι των Χανίων, το Σάββατο 12, την Κυριακή 13 και τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024.

Η σύγχρονη Ελληνική μουσική συναντά τις διεθνείς τάσεις οι οποίες συνδυάζουν κλασικά στοιχεία με ηλεκτρονικά, πιανιστικά, πειραματικά, μινιμαλιστικά και παραδοσιακά, καθώς και με ηχογραφήσεις πεδίου ή/και μελοποιήσεις. Το φεστιβάλ παραμένει ανοιχτό σχετικά με το ύφος, πάντα με γνώμονες την ποιότητα, την αισθητική, την έμπνευση, την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την αγάπη των δημιουργών. Επιχειρείται μια περιπλάνηση σε νέα, αχαρτογράφητα ηχοτοπία, όπου τα όρια διαπερνώνται σε μια διαρκή ανακάλυψη – αναδημιουργία, από χαρισματικούς οραματιστές μουσικούς με αστείρευτο πάθος, αφιερωμένους άοκνα στη λατρεμένη τους τέχνη.

Το πρόγραμμα των συναυλιών με τους προσκεκλημένους του φετινού φεστιβάλ διαμορφώνεται ως εξής:


Σάββατο 12 Οκτωβρίου, 21:00

  • Ο Ελληνικής καταγωγής Hior Chronik, ο οποίος διαμένει στο Βερολίνο, εκτός από την παρουσίαση της νέας του δουλειάς (η οποία κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2024), θα ερμηνεύσει εκδοχές κομματιών του για πιάνο.
  • Η Sofi Paez, από την Κόστα Ρίκα η οποία επίσης διαμένει στο Βερολίνο, στα πλαίσια της περιοδείας της για το debut album της “Silent Stories” θα εμφανιστεί στο Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων, μοναδικό της σταθμό στην Ελλάδα.

Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 21:00

  • Η Χανιώτισσα με διεθνή μουσική καριέρα Σοφία Σαρρή, η οποία διαμένει στην Αθήνα, θα τραγουδήσει με τη συνοδεία κουαρτέτου, το οποίο αποτελείται από τις/τους: Κατερίνα Τεπελένα (βιολί), Πέτρο Λαμπρίδη (κόντρα μπάσο), Γιώργο Κοντογιάννη (κρητική λύρα) και Κώστα Στεργίου (πιάνο).
  • Ο Χανιώτης συνθέτης της σύγχρονης μουσικής Πέτρος Περάκης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το έργο του “Η Πριμαντόνα Μέλπω”, με την Ελένη Παπασπύρου στο πιάνο.
  • Ο γνωστός Αθηναίος συνθέτης Νίκος Κυπουργός θα διευθύνει κουαρτέτο, σολίστες και χορωδία για να ερμηνεύσουν επιλεγμένα κομμάτια από το έργο του. Το κουαρτέτο αποτελείται από τις/τους: Δέσποινα Βαϊγκούση (βιολοντσέλο), Σπύρο Βαϊγκούση (πιάνο), Λευτέρη Βαϊγκούση (βιολί) και Νίκο Λάππα (πνευστά). Τραγουδούν η Ελίτα Κουνάδη, η Αλεξία Κατσανεβάκη, ο Άκης Πιτσάνης και το χορωδιακό σχήμα Καντιλένα, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Καλούτση.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, 21:00

  • Η Dalot (Μαρία Παπαδομανωλάκη) από τα Χανιά, θα παρουσιάσει καινούριο έργο της, στο οποίο ηχογραφήσεις πεδίου από τις πόλεις που έχει ζήσει τα τελευταία 15 χρόνια διαμορφώνουν τη βάση για μια ατμοσφαιρική περιπλάνηση στο χρόνο με τη συνοδεία live electronics και πιάνου.
  • Ο Χανιώτης συνθέτης και παραγωγός Χρήστος Γαρμπιδάκης θα παρουσιάσει για δεύτερη φορά το έργο του “Μνήμη”, έναν κύκλο συνθέσεών του σε ποίηση Ελένης Μαρινάκη, Λεωνίδα Κακάρογλου, Κώστα Κουτσουρέλη, Γιώργου Κτιστάκη, Γιάννη Καρτεράκη, Ειρήνης Λαγουδάκη και δικής του, με τον ίδιο στο πιάνο, το τραγούδι και την απαγγελία και την Αφροδίτη Στρατή στο τραγούδι, την απαγγελία και τα φωνητικά.

Εκτός από τις συναυλίες, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, το φεστιβάλ προσφέρει δωρεάν τα παρακάτω εργαστήρια:

  • 14:00: Εργαστήριο Κινηματογραφικής Μουσικής, με τον Νίκο Κυπουργό.
  • 16:00: Εργαστήριο με τίτλο Σύνθεση με Ηχογραφήσεις Πεδίου (field recording: από την ακρόαση ενός ηχητικού περιβάλλοντος, στην ηχογράφησή του και τη σύνθεση), με τη Dalot (Μαρία Παπαδομανωλάκη).

Τα εισιτήρια για τις συναυλίες είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ και στοιχίζουν 12€ (1η μέρα), 15€ (2η  μέρα), 10€ (τρίτη μέρα) και 33€ (τριήμερο), ενώ στην είσοδο θα στοιχίζουν 13€, 16€, 11€ και 36€ αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες, ηχογραφήσεις από το περσινό φεστιβάλ και συνδέσμους, παρακαλούμε επισκεφτείτε τον ιστότοπο του φεστιβάλ: https://www.chaniamusicfestival.com/

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων είναι το υλοποιημένο όραμα του μουσικού Χρήστου Γαρμπιδάκη (επίσης γνωστού ως Christos Garmpidakis Dergar), ο οποίος έχει συνθέσει και κυκολοφορήσει πολλά προσωπικά άλμπουμ και έργα για χορό και κινηματογράφο, ενώ έχει συνεργαστεί με μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Σοφία Μαυρουδή, εικαστική επιμελήτρια και παραγωγός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στη Στοκχόλμη, την Αθήνα και τα Χανιά, συνδράμει στην υλοποίηση ώς υπεύθυνη οργάνωσης της παραγωγής και σχεδιασμού της ιστοσελίδας του φεστιβάλ. Υπεύθυνη για τα Social Media του φεστιβάλ είναι η Αφροδίτη Στρατή ενώ για artworks και σχεδιασμό αφίσας φροντίζει ο Γιάννης Κοντανδρεόπουλος (Semitone Labs).

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Υπερ-στράτα” για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στα Χανιά

Ο Δήμος Χανίων, με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της...

Την Κυριακή το πρωί η ομιλία Ν. Ανδρουλάκη στα Χανιά

Στην Κρήτη θα κλείσει όπως αναμενόταν ο Νίκος Ανδρουλάκης,...