Γλυκό ταψιού με φρυγανιές
Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός), δύο κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια, κρέμα σαντιγί για γαρνίρισμα, λίγο ξύσμα σοκολάτας, γλυκά κουταλιού της αρεσκείας σας.
Σιρόπι: πέντε ποτήρια ζάχαρη, τέσσερα ποτήρια νερό, δύο βανίλιες.
Φτιάχνομε σιρόπι, βράζοντας τα παραπάνω υλικά. Βουτώντας μία – μία τις φρυγανιές στρώνομε τις μισές σε τετράγωνο ταψί. Ανακατεύομε την πορτοκαλάδα με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Το σιγοβράζομε ανακατεύοντας τα με το σύρμα ώσπου να γίνουν πηχτή κρέμα. Ρίχνομε την κρέμα στο ταψί. Την απλώνομε να καλύψει τις φρυγανιές. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φρυγανιές σιροπιασμένες επάνω από την κρέμα. Απλώνομε μια στρώση σαντιγί πάνω από τις φρυγανιές. Γαρνίρουμε το γλυκό με σαντιγί βγαλμένη σε ροζέτες. Πασπαλίζομε με ξύσμα σοκολάτας και τοποθετούμε τα γλυκά του κουταλιού ολόκληρα ή κομματιασμένα. Βάζομε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει και … το τρώμε.
Μελιτζανόπιτα
Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο όπως για μακαρόνια, δεκαπέντε φύλλα μπακλαβά.
Μπεσαμέλ: δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο αδιάλυτο, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, ένα κουτί γάλα εβαπορέ χωρίς νερό, τέσσερα αβγά, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο.
Καθαρίζομε τις μελιτζάνες από το έξω φλούδι, τις βράζομε λίγο, χύνομε το νερό τους, τις λιώνομε καλά με το χέρι, αλατίζομε και ανακατεύομε όλα τα υλικά. Βουτυρώνομε τα φύλλα ένα – ένα. Ανά πέντε φύλλα κάνομε ρολό έχοντας βάλει γέμιση. Μ’ αυτόν τον τρόπο κάνομε τρία ρολά. Απλώνομε στο ταψί ένα βουτυρωμένο φύλλο. Βάζομε το ένα δίπλα στο άλλο τα δύο ρολά και μέσα στο βουτυρωμένο φύλλο. Πάνω απ’ τα δύο ρολά που είναι δίπλα – δίπλα βάζομε το τρίτο και τα τυλάμε και τα τρία μαζί.
Τα βουτυρώνομε από πάνω καθώς τα έχομε τυλίξει και ψήνομε ελαφρά να μην κοκκινίσει το φύλλο γιατί μαδά στο κόψιμο.
Πενάκι
Ένα πακέτο πενάκι (Barilla), ένα μικρό κουτί ντοματάκια, ένα τέταρτο μπέικον, μισό κιλό τυρί ένταμ, ένα κουτάκι μανιτάρια, μια κρέμα γάλακτος.
Μακαρόνι βρασμένο – τυρί – μπέικον – μανιτάρια – σάλτσα στο ένα στρώμα. Επαναλαμβάνομε και πριν βάλομε το πυρέξ στο φούρνο, περιχύνομε με την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη. Ψήνομε για είκοσι λεπτά τους 200 βαθμούς.
Ομελέτα
Τρίβομε και απλώνομε φρυγανιά σε πυρέξ. Τσιγαρίζομε μανιτάρια με μια κουταλιά λάδι να τραβήξουν τα υγρά τους. τα ρίχνομε στο ταψάκι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα κροκάδια με λίγο γάλα και ξερό βασιλικό. Ανακατεύομε τα αβγά, τα ρίχνομε πάνω στα μανιτάρια και πασπαλίζομε με κομματάκια μαλακό τυρί και ρίγανη, βασιλικό
Ψήνομε 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.