22.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Γλυκό ταψιού με φρυγανιές
Δύο διπλά πακέτα φρυγανιές, 1 λίτρο πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός), δύο κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές άνθος αραβοσίτου βανίλια, κρέμα σαντιγί για γαρνίρισμα, λίγο ξύσμα σοκολάτας, γλυκά κουταλιού της αρεσκείας σας.
Σιρόπι: πέντε ποτήρια ζάχαρη, τέσσερα ποτήρια νερό, δύο βανίλιες.
Φτιάχνομε σιρόπι, βράζοντας τα παραπάνω υλικά. Βουτώντας μία – μία τις φρυγανιές στρώνομε τις μισές σε τετράγωνο ταψί. Ανακατεύομε την πορτοκαλάδα με τη ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου. Το σιγοβράζομε ανακατεύοντας τα με το σύρμα ώσπου να γίνουν πηχτή κρέμα. Ρίχνομε την κρέμα στο ταψί. Την απλώνομε να καλύψει τις φρυγανιές. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φρυγανιές σιροπιασμένες επάνω από την κρέμα. Απλώνομε μια στρώση σαντιγί πάνω από τις φρυγανιές. Γαρνίρουμε το γλυκό με σαντιγί βγαλμένη σε ροζέτες. Πασπαλίζομε με ξύσμα σοκολάτας και τοποθετούμε τα γλυκά του κουταλιού ολόκληρα ή κομματιασμένα. Βάζομε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει και … το τρώμε.

Μελιτζανόπιτα
Ένα κιλό μελιτζάνες, μισό κιλό κιμά μαγειρεμένο όπως για μακαρόνια, δεκαπέντε φύλλα μπακλαβά.
Μπεσαμέλ: δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο αδιάλυτο, δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι, ένα κουτί γάλα εβαπορέ χωρίς νερό, τέσσερα αβγά, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο.
Καθαρίζομε τις μελιτζάνες από το έξω φλούδι, τις βράζομε λίγο, χύνομε το νερό τους, τις λιώνομε καλά με το χέρι, αλατίζομε και ανακατεύομε όλα τα υλικά. Βουτυρώνομε τα φύλλα ένα – ένα. Ανά πέντε φύλλα κάνομε ρολό έχοντας βάλει γέμιση. Μ’ αυτόν τον τρόπο κάνομε τρία ρολά. Απλώνομε στο ταψί ένα βουτυρωμένο φύλλο. Βάζομε το ένα δίπλα στο άλλο τα δύο ρολά και μέσα στο βουτυρωμένο φύλλο. Πάνω απ’ τα δύο ρολά που είναι δίπλα – δίπλα βάζομε το τρίτο και τα τυλάμε και τα τρία μαζί.
Τα βουτυρώνομε από πάνω καθώς τα έχομε τυλίξει και ψήνομε ελαφρά να μην κοκκινίσει το φύλλο γιατί μαδά στο κόψιμο.

Πενάκι
Ένα πακέτο πενάκι (Barilla), ένα μικρό κουτί ντοματάκια, ένα τέταρτο μπέικον, μισό κιλό τυρί ένταμ, ένα κουτάκι μανιτάρια, μια κρέμα γάλακτος.
Μακαρόνι βρασμένο – τυρί – μπέικον – μανιτάρια – σάλτσα στο ένα στρώμα. Επαναλαμβάνομε και πριν βάλομε το πυρέξ στο φούρνο, περιχύνομε με την κρέμα γάλακτος ελαφρά χτυπημένη. Ψήνομε για είκοσι λεπτά τους 200 βαθμούς.

Ομελέτα
Τρίβομε και απλώνομε φρυγανιά σε πυρέξ. Τσιγαρίζομε μανιτάρια με μια κουταλιά λάδι να τραβήξουν τα υγρά τους. τα ρίχνομε στο ταψάκι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα κροκάδια με λίγο γάλα και ξερό βασιλικό. Ανακατεύομε τα αβγά, τα ρίχνομε πάνω στα μανιτάρια και πασπαλίζομε με κομματάκια μαλακό τυρί και ρίγανη, βασιλικό
Ψήνομε 20 λεπτά στους 170 βαθμούς.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοσιοποίηση των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου 2015

Επιμένει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο αίτημά της για δημοσιοποίηση των πρακτικών...

Μαρία Καρυστιανού: Επιστολή σε Μέτσολα και Ρέιντερς για το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών

Μέιλ προς την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και τον...

Αυστρία: Πώς κέρδισε το ακροδεξιό κόμμα που ιδρύθηκε από τους Ναζί υποσχόμενο την μετατροπή της χώρας σε “φρούριο”

Η Αυστρία στράφηκε προς τα δεξιά, στις εκλογές-ορόσημο της Κυριακής, καθώς το...