23.8 C
Chania
Tuesday, October 1, 2024

Με μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο του Ενετικού Λιμανιού ολοκληρώθηκε o 3ος χρόνος της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μια μεγάλη γιορτή, τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και την παρουσία εκπροσώπων από διάφορους φορείς της πόλης κορυφώθηκε ο τρίτος χρόνος διοργάνωσης της Παραδοσιακής Στράτας Χανίων, στην πλατεία Κατεχάκη, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, χθες, Δευτέρα 31/09/2024.

Παρεκκλίνοντας από το καθιερωμένο ραντεβού της Τρίτης, η τελευταία Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων, ή αλλιώς η «Υπερ-Στράτα», αποτέλεσε την Τελετή Λήξης της Παραδοσιακής Στράτας 2024, τιμώντας παράλληλα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν όλοι οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην Παραδοσιακή Στράτα 2024, οι οποίοι, ξεκινώντας από το Ναυτικό Μουσείο από την μια πλευρά και το Θέατρο Βλησίδη από την άλλη, διέσχισαν με μουσικές και ριζίτικα τραγούδια το Ενετικό Λιμάνι για να ενωθούν, χορεύοντας την κρητική σούστα, στην Πλατεία Κατεχάκη.

Ξεχωριστή στιγμή για την χθεσινή Υπερ – Στράτα αποτέλεσε η παρουσία της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, με τα νεαρά μέλη της Ομοσπονδίας να επισκέπτονται για πρώτη φορά τα Χανιά και να παρουσιάζουν το δικό τους χορευτικό πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αφού συνεχάρη τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νεκτάριο Ψαρουδάκη και την ομάδα του για τη διοργάνωση και εκτέλεση του δρώμενου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, βράβευσε όλους τους Συλλόγους που συμμετείχαν για την εθελοντική ανταπόκρισή και προσφορά τους στην Παραδοσιακή Στράτα.

Οι σύλλογοι που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής:

Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης», Παραδοσιακός Σύλλογος Χανίων «Βιγλάτορες», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Γηγενής», Παραδοσιακός Σύλλογος «Τα Σφακιά», ο Μουσικοχορευτικός ‘Όμιλος Χανίων «Αροδαμός», Παραδοσιακός Σύλλογος «Το Μετερίζι», Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρδακίου «Η Σκλόκα», Παραδοσιακός Σύλλογος «Σταυραετοί», Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδο», Καλλιτεχνικός Σύλλογος Χανίων «Κρητικές Μαδάρες», Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Το Αντάμωμα», Ομοσπονδία συλλόγων και φορέων Ριζίτικου, Σύλλογος Κρητικής Μουσικής Νομού Χανίων «Ο Χάρχαλης», Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, Λύκειο Ελληνίδων Χανίων, Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Καγιαλές», Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Αγ. Ιωάννης», Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο Κέντρο Κβαντικής Επιστήμης και Τεχνολογιών ιδρύεται στο ΙΤΕ Κρήτης

To Κέντρο θα συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση υψηλής ποιότητας...

Χανιά: 45 χρόνια από την έκρηξη του “Πανορμίτη” στο λιμάνι της Σούδας

Σαραντα-πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την τεράστια έκρηξη στο μότορσιπ...

Χανιά: 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Στις 4-5 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στο Πάρκο...