12.8 C
Chania
Sunday, November 24, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Ρολό κιμά
Παίρνομε πέντε φύλλα του μπακλαβά, τα βουτυρώνομε. Ψήνομε τον κιμά, περίπου μισό κιλό, όπως για μακαρόνια. Τον σουρώνομε να μην έχει υγρά. Βάζομε λίγα κουκουνάρια και πολλών ειδών τυριά. Απλώνομε το μείγμα σ’ όλο το φύλλο και το τυλίγομε ρολό και το ψήνομε στον φούρνο έως να ροδίσει. Καθώς ψήνεται το ραντίζομε με λίγο νερό.

Σπανάκι σουφλέ
Κόβομε το σπανάκι όπως για καλτσούνια. Το μυρίζομε με λίγο λάδι, πιπέρι, κρεμμύδι. Βάζομε λίγη κρέμα γάλακτος. Μουλιάζομε φρυγανιές μικρές στο ζεστό γάλα, τις τραβάμε χωρίς να σπάσουν και τις βάζομε στο πυρέξ. Έχομε ψήσει κιμά όπως για μακαρονάδα και τα απλώνομε εναλλάξ.
Τέλος από πάνω βάζομε μπεσαμέλ και ψήνομε στον φούρνο.

Μανιταρόπιτα
Ένα φύλλο σφολιάτα, δέκα φέτες ζαμπόν, εκατό πενήντα γρ. τυρί ένταμ, εκατό πενήντα γρ. κασέρι, 150 γρ. μοτσαρέλα, ένα μεγάλο κουτί μανιτάρια, μια κρέμα γάλακτος μεσαία, δύο κρόκοι αβγών, αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο.
Βουτυρώνομε το πυρέξ και στρώνομε την σφολιάτα. Από πάνω ζαμπόν, τυριά ξυσμένα, σοτάρομε τα μανιτάρια δέκα λεπτά περίπου μ’ ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο και με λίγο βούτυρο. Τα στρώνομε πάνω από τα τυριά, χτυπάμε την κρέμα μαζί με τους κρόκους, βάζομε λίγο αλάτι και πιπέρι, περιχύνομε στο πυρέξ και διπλώνομε τις άκρες προς τα μέσα.
Ψήνομε στους 200 βαθμούς επί 45’.

Κολοκυθόπιτα με γλυκοκολοκύθα
Θα κόψω την κολοκύθα, θα την καθαρίσω θα τη βράσω να είναι λίγο στετή. Μ’ ένα πιρούνι θα τη βάλω στο σουρωτό και θα τη λιώσω.
Μισό κιλό μυζήθρα, μισό κιλό φέτα, ένα τέταρτο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο, οκτώ αβγά, δυόσμο και μια κουταλιά κορνφλάουρ. Τ’ αβγά θα χτυπηθούν με κορνφλάουρ. Ανακατεύομε μείγμα με κολοκύθα και σφολιάτα πάνω κάτω. Λαδώνομε, ή αβγώνομε από πάνω, βάζομε σησάμι και φουρνίζομε.
180 βαθμοί περίπου μια ώρα. Το βλέπομε.

Τυροπιτάκια εύκολα
Ένα φαρινάπ ένα βιτάμ λιωμένο, 1 γιαούρτι και λίγο αλάτι. Τα κάνω ζύμη.
Γέμιση: 250 γρ. τυρί άσπρο, ένα αβγό.
Παίρνω κομματάκια ζύμη σαν καρύδι, τα ανοίγω και βάζω ένα κουταλάκι γέμιση, αβγώνω φουρνίζω.

Τυρόπιτα εύκολη
Πέντε αβγά, ένα βιτάμ 250 γρ, μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, μισό κιλό φέτα, δύο κουταλάκια μπέικιν, δύο φλυτζάνες αλεύρι.
Χτυπάμε τ’ αβγά. Ρίχνομε το γιαούρτι και ανακατεύομε το μπέικιν, την φέτα τριμμένη, το βιτάμ λιωμένο, το αλεύρι. Ρίχνομε στο ταψί και φουρνίζομε.

Γέμιση για σάντουιτς
Κοτόπουλο βρασμένο, ψιλοκομμένο σέλινο, κρεμμυδάκι, αγγουράκι τουρσί, όλα ψιλοκομμένα και ανακατεμένα με μαγιονέζα.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργαζόμενοι: Ωράρια «κολλημένα» στα ‘80s – Γιατί δε μειώνεται ο χρόνος εργασίας;

Γιατί οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, δεν έχουν δει καμία...

Ενδοοικογενειακή βία: Περισσότερες από 15.000 γυναίκες αλλά και πάνω από 5.000 άνδρες έπεσαν θύματα το πρώτο 10μηνο του 2024

Ιδιαίτερη αύξηση στα περιστατικά για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας μέσα στο πρώτο...