24.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Ρέθυμνο: Στο δρόμο τετραμελής οικογένεια, λόγω πλειστηριασμού

Ημερομηνία:

Στο δρόμο βρέθηκε τετραμελής οικογένεια όταν δικαστικοί επιμελητές από Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο, έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας που είχε χρέη σε τράπεζα και κυριολεκτικά τους πέταξαν στο δρόμο, χωρίς να τους επιτραπεί να πάρουν τίποτα από τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, την καταγγελία έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (ΣΑΟΡ) Σήφης Σουχλάκης, τονίζοντας ότι τα παιδιά δεν πρόλαβαν να πάρουν ούτε τα τετράδιά τους για το σχολείο. Από την περασμένη εβδομάδα μια οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά φιλοξενείται σε συγγενείς τους καθώς η διαδικασία των πλειστηριασμών τους πήρε το μοναδικό τους σπίτι. Σύμφωνα με τον κ. Σουχλάκη, «ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη δικαστικοί επιμελητές και μαζί με ένα Ρεθεμνιώτηεπίσης δικαστικό επιμελητή “πέταξαν στο δρόμο” μία οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά και δεν τους επέτρεψαν να πάρουν ούτε τα προσωπικά τους αντικείμενα».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ παρότι έκαναν τις νομικές διαδικασίες κι αίτηση ανακοπής της έξωσης για να μπορέσουν τουλάχιστον να πάρουν τα πράγματα τους, δεν τους δόθηκε η ευκαιρία. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως εκκρεμεί κι ένα δικαστήριο που είναι για ανακοπή του πλειστηριασμού, γιατί υπήρχαν κάποιες παρατυπίες. Το σπίτι που, σύμφωνα με τον κ. Σουχλάκη έχει υψηλή εμπορική αξία, θα δοθεί τις επόμενες μέρες σε μεσίτη από το Ρέθυμνο που θ’ αναλάβει να το πουλήσει. Μάλιστα, όπως σχολίασε ο ίδιος, πρόκειται για κάτι νόμιμο που όμως δε είναι ηθικό.

«Αυτή η πώληση είναι νόμιμη όμως δεν είναι ηθική και η κοινωνία του Ρεθύμνου είναι μικρή και οι πελάτες του είναι Ρεθεμνιώτες. Μην το ξεχνάει ο κάθε ένας από αυτούς τους μεσίτες που θα αποφασίσει να αναρτήσει στη σελίδα του σπίτια που πάρθηκαν από πλειστηριασμό», είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένεια που βρέθηκε στο δρόμο δεν έχει συγγενείς να την βοηθήσει και δεν υπάρχει μέριμνα για τί θα κάνει. «Απευθυνθήκαμε και στο δήμο και στην περιφέρεια και στην εκκλησία. Κανείς δεν έχει κάποιο πρόγραμμα πρόνοιας για αυτούς τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί τώρα ζούνε σε συγγενικά σπίτια, καθώς δεν υπάρχει κάποια δομή να τους φιλοξενήσει έστω και προσωρινά. Κάποιο που θα τον πέταξαν στο δρόμο και δεν έχει συγγενείς, τι θα γίνει;», αναρωτήθηκε.

«Όλα αυτά βάζουν σε μία σκέψη το σωματείο», είπε, «να προσπαθήσει να βρει κάποιο οικόπεδο που να μπει νερό και ρεύμα, ώστε σε τέτοιες περιπτώσεις να μπορούν τουλάχιστον οι άνθρωποι να στήσουν μια σκηνή, γιατί τα πράγματα θα χειροτερέψουν». Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για πλειστηριασμό του Φεβρουαρίου που εκτελέστηκε τώρα που έληξε η τουριστική σεζόν». Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο ίδιος τόνισε ότι από το 2017 δεν υπάρχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία. «Η οικογένεια αυτή όφειλε σε τράπεζα και το σπίτι το πήρε η ίδια η τράπεζα. Οι άνθρωποι έχουν κάνει όλες τις σχετικές διαδικασίες με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Όμως, αν ένα σπίτι έχει εμπορική αξία και μπορεί να πουληθεί εύκολα δε συναινούν οι τράπεζες. Δηλαδή, αν το ακίνητο έχει μία καλή εμπορική αξία και μπορούν εύκολα να το δώσουν δε μπαίνουν σε διαδικασία ρύθμισης».

Σε ερώτημα αν το Σωματείο μπορεί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, ο ίδιος είπε: «Εκτός από την ηθική συμπαράσταση και κάποια βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε ως μέλη για τις πρώτες ανάγκες,δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.Μπορούμε όμως να είμαστε κοντά τους, όπως ήμασταν στα μέτρα ανακοπής. Το σωματείο μας ήταν εκεί, κάναμε διαμαρτυρία και έχουμε μιλήσει σε όλους τους δημόσιους φορείς για αυτό το πρόβλημα». Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΑΟΡ αφού κάλεσε όσους είναι σε διαδικασία πλειστηριασμού να επικοινωνήσουν με το Σωματείο, είπε ότι γίνονται περί τους 2.000 πλειστηριασμούς κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα.

«Πρέπει να ενωθούμε, έρχονται και άλλα. Η τουριστική περίοδος τελείωσε και όλα θα γίνουν πιο έντονα» είπε και ανέφερε: «Ζητάμε από όλους τους υποψηφίους αρχηγούς των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στις ομιλίες τους να μας πουν τι σκοπεύουν να κάνουν και για τα κόκκινα δάνεια. Δε γίνεται να κάνουν προεκλογικό αγώνα και να μη μιλάνε για σοβαρά θέματα. Πρέπει να ξέρουμε!».

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως...

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του...

Στον απόηχο των εξαγγελιών του κ. πρωθυπουργού

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα...