24.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Αφιέρωμα “Κύπρος” στο 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Ημερομηνία:

50 χρόνια μετά και με τις πληγές να παραμένουν ανοιχτές, το 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων εστιάζει στις μνήμες και τα βιώματα των καθημερινών ανθρώπων με 3 δράσεις. Μια έκθεση, μία παρουσίαση βιβλίου και ένα podcast.

Κύπρος, 50 Χρόνια Μετά- Φωτογραφίες Μνήμης

Φωτογραφίες – Ντοκουμέντα από τις πρώτες μέρες της εισβολής αποτυπώνουν την αγωνία και τον πόνο των καθημερινών ανθρώπων ανάγλυφα. Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας. Παρουσίαση Βιβλίου

Η Δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χριστακάκη συνομιλεί με τη συγγραφέα  Βίβιαν Αβρααμίδου-Πλούμπη και τον πρωταγωνιστή του βιβλίου της, Δημήτρη Τουμαζή, αιχμάλωτο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στην Αμάσεια της Τουρκίας. Κυριακή 20.10.2024, 11.00 π.μ.

 Podcast:Με τις πληγές της εισβολής…![1974-2024]

Δημιουργός – Σενάριο :Ματθαίος Φραντζεσκάκης. Παραγωγή: Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, Ματθαίος Φραντζεσκάκης. Ηχοληψία-Μοντάζ:Κώστας Κοσμαδάκης. Γλώσσα: Ελληνικά. Ελλάδα, 2024, 25’

Είχαν μια ήρεμη καθημερινότητα, η οποία πριν πενήντα χρόνια άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες. Από τότε, ζουν με τις εικόνες του παρελθόντος να κυριαρχούν στην καθημερινότητά τους. Από τότε ζουν… με τις πληγές ανοιχτές..! Πτυχές από αυτές τις πληγές μοιραζόμαστε με τους πρωταγωνιστές μας…

Δείτε τα πάντα για το CFF12 στην διεύθυνση : www.chaniafilmfestival.com

Το 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τα Εκπαιδευτικά του Προγράμματα τελούν υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας – Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Υποστηρίζονται από τη Βουλή των Ελλήνων, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά και του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Έχουν την υποστήριξη του Δήμου Γαύδου.

Σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.
Πραγματοποιούνται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ