22.8 C
Chania
Tuesday, October 15, 2024

Τέμπη: Η Μαρία Καρυστιανού ενημέρωσε την Λάουρα Κόβεσι για το πρόβλημα δικαιοσύνης στη χώρα

Ημερομηνία:

Κλιμακώνει τον αγώνα της η Μαρία Καρυστιανού για την απόδοση δικαιοσύνης και την τιμωρία των ενόχων για το έγκλημα των Τεμπών που κόστισε τη ζωή 57 ανθρώπων και έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία.

Λίγο πριν τη μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, την οποία παρακολούθησαν από το διαδίκτυο πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι, η κυρία Καρυστιανού πήρε την πρωτοβουλία και επισκέφτηκε την ευρωπαία εισαγγελέα Λάουρα Κόβεσι. Μάλιστα η ευρωπαία εισαγγελέας ανταποκρίθηκε ακαριαία στο αίτημα και όρισε πολύ σύντομα ραντεβού.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου ένα δίωρο, όπως και αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες και η κυρία Καρυστιανού ενημέρωσε την ευρωπαία αξιωματούχο για την απελπιστικά αργή δικαστική διαδικασία, που υπάρχει στην υπόθεση.

Άλλωστε το χρονοδιάγραμμα της δίκης για το οποίο είχε μιλήσει η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά στον αέρα, πέρα από το γεγονός ότι με τα πολιτικά πρόσωπα δεν υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα.

Εξέφρασε δε την ανησυχία της (ου μην και καταγγελία) στην κυρία Κόβεσι για τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης και τις προσπάθειες συγκάλυψης που επιχειρούνται, ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο και ατιμώρητοι πολιτικοί παράγοντες με καίριες ευθύνες στο έγκλημα.

Αν και η αρμοδιότητα της ευρωπαίας εισαγγελέως είναι τα οικονομικά εγκλήματα και ο έλεγχος για τους πόρους της ΕΕ, η συσχέτιση των Τεμπών με τις ατασθαλίες, την κατασπατάληση και τη διαφθορά είναι άμεση και μάλλον καταφανής. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Καρυστιανού κατέθεσε και προτάσεις στην κυρία Κόβεσι για το πώς θα μπορούσε η ευρωπαϊκή εισαγγελία να βοηθήσει στην υπόθεση.

Ήδη από τον Μάρτιο, όταν είχε συγκεντρωθεί και το σχεδόν 1,5 εκατομμύριο υπογραφών, η κυρία Καρυστιανού είχε πει ότι ετοιμάζει έναν ογκοδέστατο φάκελο για να τον παραδώσει ο σύλλογος συγγενών θυμάτων στην ευρωπαία εισαγγελέα.

Το βέβαιο είναι ότι και με την ώθηση που πήρε ο αγώνας για δικαίωση από την συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, η κυρία Καρυστιανού και οι συγγενείς θα συνεχίσουν ακόμα πιο έντονα τις προσπάθειες, ειδικά στο ευρωπαϊκό πεδίο για την τελική δικαίωση.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινάει η μελέτη για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της Βίλας Σβαρτς

Ξεκινάει η μελέτη για την αποκατάσταση, την ανάδειξη και...

Νοσοκομείο Χανίων: Δεκάδες ασθενείς με γαστρεντερίτιδα

Με δεκάδες ανθρώπους γέμισε το βράδυ της Δευτέρας το...

Αν έχεις 16.000 ευρώ για να ανακαινίσεις το σπίτι σου, θα σου χορηγηθεί έκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ

Τρεις μήνες περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση για ανακαινίσεις ή...