22.8 C
Chania
Tuesday, October 15, 2024

Νοσοκομείο Χανίων: Δεκάδες ασθενείς με γαστρεντερίτιδα

Ημερομηνία:

Με δεκάδες ανθρώπους γέμισε το βράδυ της Δευτέρας το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, οι οποίοι παρουσίαζαν βαριά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα, πρόκειται για 43 πολίτες με ιογενή γαστρεντερίτιδα και σε δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε νοροϊός. Από αυτούς άλλοι έλαβαν εξιτήριο και άλλοι παρέμειναν για περαιτέρω νοσηλεία. Όλοι τους είναι από διάφορες περιοχές των Χανίων, 27 άτομα είναι ηλικίας από 18 έως 23 ετών, δώδεκα εκ των οποίων είναι φοιτητές. Οι υπόλοιποι νοσούντες είναι διαφόρων ηλικιών, δεν έχει εντοπιστεί η πηγή ή η περιοχή πρώτης μόλυνσης και σύμφωνα με τον κ. Μπέα -όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ- ο ίδιος, ως νοσοκομείο θα λάβει μέτρα διότι ο συγκεκριμένος ιός είναι αρκετά μεταδοτικός -υπερμεταδοτικός, όπως τον χαρακτήρισε ο διοικητής του νοσοκομείου- όμως είναι θέμα που οι υγειονομικές αρχές θα εξετάσουν και θα ανακοινώσουν τα σχετικά που αφορούν στη δημόσια υγεία.

Για τους φοιτητές που είναι ανάμεσα σε όσους βρέθηκαν στο νοσοκομείο, ο διοικητής είπε ότι ο ίδιος τους επισκέφθηκε, μίλησε μαζί τους και όπως του ανέφεραν, δεν είχαν επισκεφθεί τη λέσχη σίτισης.

Ο κ. Μπέας κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, τονίζοντας ότι δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε ανησυχία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, τα πρώτα δείγματα από τους εξειδικευμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν, κάνουν αναφορά για παθογόνο νοροϊό, το κοινό βακτήριο που προκαλεί την ιογενή γαστρεντερίτιδα, είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και αρκετά ανθεκτικό σε απολυμαντικά μέσα.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί αρμοδίως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης καθώς και ο ΕΟΔΥ, που εξετάζουν προσεκτικά όλα τα δεδομένα, ώστε να διαπιστωθεί η εστία της μόλυνσης και να ελεγχθεί η διασπορά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινάει η μελέτη για την αποκατάσταση και την ανάδειξη της Βίλας Σβαρτς

Ξεκινάει η μελέτη για την αποκατάσταση, την ανάδειξη και...

Αν έχεις 16.000 ευρώ για να ανακαινίσεις το σπίτι σου, θα σου χορηγηθεί έκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ

Τρεις μήνες περιθώριο έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να κερδίσουν την έκπτωση για ανακαινίσεις ή...