16.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Πλησιάζουν τους 300 όσοι κατέληξαν στο νοσοκομείο Χανίων λόγω νοροϊού – Αρνητικά τα τεστ για τα δείγματα νερού

Ημερομηνία:

Νοροϊός φαίνεται να είναι η αιτία της πρόσφατης έξαρσης κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στα Χανιά, με τις αρχές να αναζητούν επειγόντως την πηγή της μόλυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Απογευματινής», τα εργαστηριακά τεστ στα δείγματα νερού που συγκέντρωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από την πόλη των Χανίων βρέθηκαν όλα αρνητικά.

Οι ειδικοί στρέφουν πλέον τις υποψίες τους σε ιογενή αιτία, όπως είναι ο νοροϊός.

Οι εισαγωγές συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στο νοσηλευτικό ίδρυμα παραμένουν μόνο τέσσερα παιδιά, ενώ οι υπόλοιποι ασθενείς έλαβαν την απαραίτητη υποστηρικτική αγωγή και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, ανέφερε ότι ο αριθμός των ασθενών που έχουν προσέλθει μέχρι στιγμής πλησιάζει τους 300. Ο κ. Μπέας επιβεβαίωσε ότι η έξαρση οφείλεται σε ιογενή γαστρεντερίτιδα και πως δεν έχει εντοπιστεί κάποια άλλη ασθένεια.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο νοροϊός μεταδίδεται πολύ εύκολα, ακόμα και με πολύ μικρό ιικό φορτίο. Στο Νοσοκομείο Χανίων ισχύει περιορισμός επισκεπτηρίων μέχρι την Τετάρτη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ