21.8 C
Chania
Monday, October 28, 2024

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Ημερομηνία:

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με στόχο την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή τους. Εκφράζοντας έντονη ανησυχία για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας στην υγεία, ιδιαίτερα των παιδιών, καθώς οι κεραίες βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από σχολεία και παιδικές χαρές, καλούν σε μαζική συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η επιτροπή επισημαίνει ότι η συνεχής έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Η κινητοποίηση των κατοίκων των Λενταριανών αναδεικνύει ένα ζήτημα που απασχολεί ολοένα και περισσότερους πολίτες, καθώς οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην υγεία αυξάνονται. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται για τις 28 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στην Παιδική χαρά που βρίσκεται ανάμεσα στην οδο Ροζάκηδων και στην οδό Δημ. Χατζηδάκη αναμένεται να προσελκύσει πολλούς πολίτες που ανησυχούν για το θέμα αυτό.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Η Επιτροπή αγώνα των κατοίκων στην Γειτονία των Λενταριανών συστήθηκε με στόχο την απομάκρυνση των τριών κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν σε μικρή μεταξύ τους απόσταση και που αποτελούν σοβαρή απειλή για την υγεία των οικογενειών και των παιδιών μας.

Έντονη ανησυχία και αγανάκτηση προκαλεί και το γεγονός ότι οι εν λόγω κεραίες λειτουργούν σε κοντινή απόσταση από τα Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές της γειτονιάς μας, σημεία δηλαδή που συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός παιδιών και τα οποία υφίστανται την συνεχή έκθεση στις επιβλαβείς ακτινοβολίες.

Σε αυτά τα πλαίσια η επιτροπή μας απευθύνει κάλεσμα δυναμικής στήριξης της πρωτοβουλίας μας με την συμμετοχή των Γονέων και των Παιδιών των σχολείων σας στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στην Παιδική χαρά που βρίσκεται ανάμεσα στην οδο Ροζάκηδων και στην οδό Δημ. Χατζηδάκη.»

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δύο μαθητές τίμησαν την 28η Οκτωβρίου στο μικρό νησί της Γαύδου

Με μια συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου στη...

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη: 70 άτομα εντοπίστηκαν στην Τρυπητή

Μια νέα ομάδα 70 προσφύγων και μεταναστών εντοπίστηκαν το...

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή...

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή,...