15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Σύσκεψη για την πορεία εκτέλεσης του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Την εντατικοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ ζήτησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο ειδικής σύσκεψης που συγκάλεσε με τις εμπλεκόμενες τεχνικές υπηρεσίες, φορείς και αναδόχους της Ανατολικής Κρήτης. Με την συμμετοχή των αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, Λασιθίου Νίκου Καστρινάκη και της προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής  Μαρίας Κασσωτάκη, ο Περιφερειάρχης ανέφερε απευθυνόμενος στα στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η απορρόφηση 100 εκ. ευρώ για το έτος 2012.

«Απαιτείται να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση, τεχνικές υπηρεσίες και ανάδοχοι ώστε να μην χάσουμε ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση και ανάπτυξη στο νησί».

Όπως επεσήμανε ο Σταύρος Αρναουτάκης για την θετική μέχρι τώρα πορεία του ΕΣΠΑ, μόνο τον μήνα Δεκέμβριο του 2011 απορροφήθηκαν 55 εκ. ευρώ για την αποπληρωμή έργων στην Κρήτη, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα άλλα 22 εκ. ευρώ στην Τράπεζα Ελλάδας.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης θα διεκδικήσουμε και άλλους πρόσθετους πόρους προκειμένου να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Το  αισιόδοξο είναι ότι έχουμε εντάξει νέα έργα» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.  Ενημέρωσε παράλληλα ότι ο έλεγχος της απορροφητικότητας των κονδυλίων από το Ε.Π. Κρήτης για την πορεία εκτέλεσης των έργων θα είναι πλέον τριμηνιαίος και όχι ετήσιος όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Σημειώνεται τέλος ότι ανάλογη σύσκεψη με τις τεχνικές υπηρεσίες Δυτικής Κρήτης θα ακολουθήσει στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...