15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Δήμαρχος Αποκορώνου: “Η νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου σημάδεψε τις ζωές μας. Δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα”

Ημερομηνία:

Με ένα συγκινητικό μήνυμα, ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, γίνεται ο πρώτος δήμαρχος στα Χανιά που εκφράζει τόσο ξεκάθαρα τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου, δύο χρόνια μετά την τραγωδία των Τεμπών.

“Δεν ήταν ατύχημα, ήταν εγκληματική αμέλεια”

Ο Δήμαρχος τονίζει ότι η απώλεια των 57 θυμάτων δεν ήταν αποτέλεσμα μιας τυχαίας συγκυρίας, αλλά της αδιαφορίας και της χρόνιας ανεπάρκειας του συστήματος να προστατεύσει τους πολίτες.

“Εκείνη η νύχτα σημάδεψε τις ζωές μας. Νέοι άνθρωποι, παιδιά, γονείς, φίλοι δεν γύρισαν ποτέ σπίτι τους. Και εμείς, που μείναμε πίσω, δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξεχαστεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στήριξη στις κινητοποιήσεις μνήμης

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις μνήμης που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι η οργή πρέπει να μετατραπεί σε απαίτηση για δικαιοσύνη και αλλαγή.

“Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις της 28ης Φεβρουαρίου και καλούμε όλους να ενώσουμε τις φωνές μας. Γιατί δεν ξεχνάμε. Γιατί δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν άλλες ζωές από την αδιαφορία”, καταλήγει στο μήνυμά του.

Ολοκληρο το μήνυμα του Δημάρχου Αποκόρωνα Χαράλαμπου Κουκιανάκη:

Αγαπητοί συμπολίτες,

Δύο χρόνια πέρασαν, αλλά ο πόνος δεν έσβησε. 57 ψυχές χάθηκαν στα Τέμπη, όχι από ατύχημα, αλλά από εγκληματική αμέλεια, από αδιαφορία, από ένα σύστημα που για χρόνια αδυνατεί να εκσυγχρονιστεί και να προστατεύσει τους πολίτες του.

Εκείνη η νύχτα σημάδεψε τις ζωές μας. Νέοι άνθρωποι, παιδιά, γονείς, φίλοι δεν γύρισαν ποτέ σπίτι τους. Και εμείς, που μείναμε πίσω, δεν μπορούμε να σωπάσουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξεχαστεί.

Η οργή έγινε απαίτηση για δικαιοσύνη. Η θλίψη έγινε χρέος: να διεκδικήσουμε ένα κράτος που σέβεται και προστατεύει τη ζωή των πολιτών του. Να απαιτήσουμε να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά αθώες ψυχές επειδή «έτυχε».

Ως Δήμαρχος Αποκορώνου στέκομαι με ευλάβεια δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, στη νέα γενιά που δεν ανέχεται άλλα ψέματα, σε κάθε πολίτη που ζητά την αλήθεια. Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις της 28ης Φεβρουαρίου και καλούμε όλους να ενώσουμε τις φωνές μας.

Γιατί δεν ξεχνάμε. Γιατί δεν θα επιτρέψουμε να χαθούν άλλες ζωές από την αδιαφορία.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...