Την ανάγκη να δοθούν όλες οι απαντήσεις που ζητούν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, τόνισε ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
«Πλήρης εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»
Ο κ. Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε ότι μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που απαιτεί η κοινωνία και ότι η κυβέρνηση παρέχει πλήρη συνδρομή στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης:
«Μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να δώσει τις απαντήσεις που ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων αυτής της τραγωδίας αλλά και όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες. Και εμείς έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στο ότι θα το κάνει. Όλοι οι υπόλοιποι οφείλουμε να παρέχουμε κάθε απαραίτητη συνδρομή σε αυτό το έργο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Όχι σε τοξικό πολιτικό κλίμα»
Παράλληλα, ο βουλευτής Χανίων άσκησε κριτική στον αντιπολιτευτικό λόγο που διατυπώνεται από κόμματα της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «ακραία μηδενιστικό και τοξικό λόγο».
«Ένας ακραία μηδενιστικός και τοξικός λόγος, εκφερόμενος σήμερα με μια φωνή από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, δηλητηριάζει και πάλι το πολιτικό σκηνικό. Δεν έχουμε, όμως, την πολυτέλεια ως χώρα να συρθούμε και πάλι σε όσα ζήσαμε την προηγούμενη δεκαετία. Ειδικά όχι τώρα, μέσα σε αυτό το τόσο άστατο διεθνές περιβάλλον», τόνισε.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μαρκογιαννάκης επισήμανε ότι η αμφισβήτηση της Δικαιοσύνης υπονομεύει τη δημοκρατία και τον αγώνα των οικογενειών των θυμάτων:
«Η αμφισβήτηση του θεσμού της Δικαιοσύνης μόνο ζημιά κάνει στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων για να λάμψει η αλήθεια και μόνο ζημιά κάνει συνολικά στην ελληνική δημοκρατία. Δεν υπάρχει περιθώριο. Αυτές οι απαντήσεις είναι καθολική εθνική, κοινωνική και ηθική απαίτηση να δοθούν».
Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.
Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.
Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:
- Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
- Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.
Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.
Σας ευχαριστούμε θερμά.



