22.4 C
Chania
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2026

Ηράκλειο: Στενάζει η αγορά – Ερημώνουν εμπορικοί δρόμοι…

Ημερομηνία:

Τραγική είναι η εικόνα στην αγορά του Ηρακλείου, με τα “λουκέτα” σε καταστήματα με είδη ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, αλλά και σε καταστήματα με παιχνίδια και άλλα είδη να αποτελεί μία θλιβερή πραγματικότητα και μάλιστα σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Σε αμιγώς εμπορικούς δρόμους του κέντρου, όπως η μικρή και η μεγάλη Έβανς, η λεωφόρος Καλοκαιρινού, ειδικά μετά το ύψος της συμβολής με την οδό Γιαμαλάκη αλλά και η οδός Αγίου Μηνά, που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και κίνηση, τώρα, αρχίζουν σταδιακά να ερημώνουν.

Το πλήγμα είναι μεγάλο λόγω της εκτίναξης των τιμών στα καύσιμα και των συνεπειών στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Επιπλέον και τα υψηλά ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων οδηγούν σε “λουκέτα” ενώ ήδη έχουν προκαλέσει αναδιαρθρώσεις.

Όλα αυτά δημιούργησαν ένα “εκρηκτικό” κοκτέιλ οδηγώντας στο κλείσιμο, μόνον τα τελευταία δυόμιση χρόνια, δεκάδες εκατοντάδες επιχειρήσεις είτε από τον εμπορικό τομέα είτε από τον κλάδο της εστίασης και της μεταποίησης.

Όπως σχολιάζουν στο Ράδιο Κρήτη εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου τα καταστήματα που κλείνουν αυξάνονται ενώ το πρόβλημα αρχίζει να είναι έντονο και σε δρόμους που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε.

Η αγορά βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής προκειμένου να ανοίξει για τα καλά η τουριστική σεζόν καθώς οι ξένοι επισκέπτες ενισχύουν κάθε χρόνο, έστω και λίγο, τα ταμεία των τοπικών επιχειρήσεων.

Η ανησυχία πάντως για το μέλλον της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου είναι μεγάλη. Πρόβλημα υπάρχει ακόμα και στην οδό 1821 όπου εκεί, μετά την ανακαίνιση, τα συμβόλαια εκτινάχθηκαν στα ύψη διπλασιάζοντας σε πολλές περιπτώσεις τα ενοίκια με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να βάλουν λουκέτο.

ekriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Reuters: Στο τραπέζι επαφές Πούτιν και AfD για να ξαναμπεί το ρωσικό αέριο στη Γερμανία

Ο κορυφαίος οικονομικός απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν...

Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για το παγκόσμιο βραβείο «Smile Grand 2026»

Ο Σταύρος Αρναουτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΟ Θανάση Δεβλιώτη για το παγκόσμιο βραβείο Smile Grand 2026 στην Περιφέρεια Κρήτης για την πρόληψη και στοματική υγεία των παιδιών.