12.8 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

Απειλητικό email σε νηπιαγωγείο της Καντάνου – Στη Βουλή το θέμα

Ημερομηνία:

Αναστάτωση προκάλεσε στις αρχές του 2025 η αποστολή ενός περίεργου ηλεκτρονικού μηνύματος στα αγγλικά προς το Νηπιαγωγείο Καντάνου, στα Χανιά. Οι εκπαιδευτικοί, θεωρώντας το ύποπτο, το προώθησαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, προτού το μεταφέρουν στα ανεπιθύμητα μηνύματα (spam).

Αντίστοιχα μηνύματα φαίνεται να εστάλησαν σε πολλά σχολεία της χώρας, ωστόσο, σε επίπεδο Κρήτης, το Νηπιαγωγείο Καντάνου ήταν το μοναδικό που δέχτηκε τέτοια απειλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το μήνυμα φέρεται να προερχόταν από μουσουλμανική τρομοκρατική οργάνωση, η οποία απειλούσε ότι θα ανατίναζε το σχολείο.

Στη Βουλή το ζήτημα

Το θέμα έφτασε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του προέδρου της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκου Βελόπουλου. Σε γραπτή απάντησή του, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Λαμπρόπουλος, ανέφερε:

«Α. Αναφορικά με τη διερεύνηση των υποθέσεων αποστολής απειλητικών μηνυμάτων, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε σχολικές μονάδες, ανά την επικράτεια, καθίσταται γνωστό ότι, από τις αρμόδιες περιφερειακές αστυνομικές Υπηρεσίες, σε συνεργασία με τη ΔΙ.Δ.Η.Ε., εκδηλώθηκαν οι ενδεδειγμένες -κατά λόγο αρμοδιότητας- ενέργειες, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα την ισχύουσα νομοθεσία.

Β. Ωστόσο, λόγω της αρχής της μυστικότητας που διέπει τα συγκεκριμένα στάδια της ποινικής διαδικασίας, δεν είναι επιτρεπτή η, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, γνωστοποίηση, κατά τη διάρκεια και μη αυτών, των όποιων συλλεγέντων στοιχείων (άρθρα 31 και 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας).»

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε κατάλογο με τα σχολεία που έλαβαν απειλητικά μηνύματα. Για την Κρήτη, το επίσημο έγγραφο αναφέρει:

«Στην Π.Δ.Ε. Κρήτης δεν προκύπτει η αποστολή απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς της, με εξαίρεση το Νηπιαγωγείο Καντάνου της Δ.Π.Ε. Χανίων (αριθμ. πρωτ: 1740/14-2-2025 έγγραφο της Π.Δ.Ε. Κρήτης).»

Το περιστατικό έχει τεθεί υπό διερεύνηση, με τις αρχές να παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ