Ο παραδοσιακός οβελίας, το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι «πρωταγωνίστησαν» στο εορταστικό τραπέζι – Τουρίστες ενθουσιασμένοι με τις γεύσεις, αλλά… μπερδεμένοι με το τσούγκρισμα των αβγών
Με γιορτινή διάθεση, παραδοσιακές σούβλες και πλούσιους μεζέδες, γιόρτασαν το Πάσχα οι Χανιώτες και οι επισκέπτες της πόλης στο παλιό λιμάνι των Χανίων, που μετατράπηκε σε ένα ζωντανό σκηνικό γεμάτο αρώματα και χαμόγελα, κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο.
Ο οβελίας, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι και άλλοι παραδοσιακοί πασχαλινοί μεζέδες είχαν την τιμητική τους, με φόντο το εμβληματικό φάρο και τα ιστορικά κτήρια του λιμανιού – ένα τοπίο που συνέθεσε μια εμπειρία μοναδική για όσους βρέθηκαν εκεί.




Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι σε καταστήματα εστίασης, οι τουρίστες δείχνουν ενθουσιασμένοι με το ψητό αρνί, αλλά φαίνεται πως δυσκολεύονται να κατανοήσουν το πασχαλινό έθιμο του τσουγκρίσματος των αβγών. «Τους εξηγούμε, γελάνε και στο τέλος το διασκεδάζουν πολύ», λένε χαρακτηριστικά.



Το φετινό Πάσχα στο λιμάνι των Χανίων αποτέλεσε, για ακόμη μια χρονιά, μια γιορτή των αισθήσεων και της παράδοσης, συνδυάζοντας την κρητική φιλοξενία με την αυθεντικότητα της τοπικής κουζίνας, προσφέροντας στους επισκέπτες μια εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται.



