13.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Σημαντική εξέλιξη για την Υγεία στα Σφακιά – Το Κέντρο Υγείας εντάχθηκε στις άγονες και προβληματικές περιοχές

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Σφακίων εξασφαλίζει οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών μέσω κυβερνητικής απόφασης

Μια σημαντική θεσμική εξέλιξη για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στα Σφακιά σηματοδοτεί η επίσημη ένταξη του Κέντρου Υγείας της περιοχής στις λεγόμενες άγονες και προβληματικές περιοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Ζερβός, η ένταξη επιβεβαιώθηκε με τη δημοσίευση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 2214/08.05.2025).

Η απόφαση αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της πρόσφατης συνάντησης του Δημάρχου με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία ο κ. Ζερβός ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας με ιατρικό προσωπικό, λόγω της γεωγραφικής απομόνωσης και της δυσκολίας στελέχωσης που παρατηρείται διαχρονικά στην περιοχή.

Με βάση την απόφαση, στις άγονες και προβληματικές περιοχές –όπως ορίζονται για τις ανάγκες του ΕΣΥ– προβλέπονται οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων, με σκοπό τη βελτίωση της παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Δυνατότητα στελέχωσης με εξειδικευμένο προσωπικό

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σφακίων, η συγκεκριμένη ένταξη αποτελεί κρίσιμο βήμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. «Η απόφαση αυτή δίνει σημαντικά κίνητρα για την προσέλκυση και παραμονή ιατρικού προσωπικού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σφακίων. Το αποτέλεσμα είναι η παροχή καλύτερων και πιο άμεσων υπηρεσιών υγείας προς τους δημότες και επισκέπτες των Σφακίων», υπογράμμισε ο κ. Ζερβός.

Η Δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή δεν αποτελεί απλώς γραφειοκρατική ρύθμιση, αλλά έναν ουσιαστικό μηχανισμό ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας με ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο μέχρι σήμερα δύσκολα καλυπτόταν λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.

Ανάγκη για ουσιαστική υποστήριξη της υπαίθρου

Η νέα θεσμική διάταξη έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου η έλλειψη γιατρών στην ύπαιθρο και ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές όπως τα Σφακιά, αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα. Η οικονομική επιβράβευση για την επιλογή υπηρεσίας σε τέτοιες περιοχές θεωρείται καίρια παρέμβαση, προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αντικειμενικές δυσκολίες διαμονής και μετακίνησης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναυάγιο στη Χρυσή: Δε φτάνουν οι θάλαμοι στα ψυγεία του νεκροτομείου για τους νεκρούς

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου θα μεταφερθούν...

Το ΠΑΣΟΚ «φρενάρει» τον Τσίπρα

Με την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα και το θέατρο...