11.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

Κολονάκια στον ΒΟΑΚ κι άλλες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας

Ημερομηνία:

Παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης για να περιοριστούν τα τροχαία ατυχήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, όπως έγινε πρόσφατα και στην Πατρών-Πύργου, δηλώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας.

Ο κος Χρίστος Δήμας, μεταξύ άλλων, είπε ότι «σε λίγες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε στην Κρήτη ανάλογες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας με αυτές που εφαρμόζονται στον Πάτρα–Πύργος, σε τμήματα του υφιστάμενου οδικού άξονα του ΒΟΑΚ, από την Κίσσαμο Χανίων μέχρι τα Λινοπεράματα Ηρακλείου. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουμε να περιορίσουμε δραστικά τον αριθμό των ατυχημάτων έως ότου ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, καθώς είναι επείγουσα ανάγκη να αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στον σημερινό δρόμο.

Άλλωστε, ο ΒΟΑΚ, σήμερα, κατασκευάζεται, καθώς λειτουργούν εργοτάξια στο τμήμα Άγιος Νικόλαος–Νεάπολη, ως δημόσιο έργο και στο τμήμα Νεάπολη–Χερσόνησος, το οποίο υλοποιείται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Τον Μάιο, επίσης, συμβασιοποιήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα Χανιά–Ηράκλειο, συνολικού μήκους 157 χλμ, στο οποίο περιλαμβάνεται και η “προαίρεση” Κίσσαμος–Χανιά μήκους περίπου 30 χλμ. Είναι ένα έργο εθνικής εμβέλειας και ο πρώτος οδικός άξονας με χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου σε νησί.

Όσον αφορά στην επέκταση του ΒΟΑΚ προς τα ανατολικά, έχουν εκπονηθεί μελέτες για το τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι την Παχιά Άμμο, ενώ το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα χρηματοδοτήσει, προσεχώς, τις μελέτες από την Παχιά Άμμο μέχρι τη Σητεία».

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...