13.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Κόλαση φωτιάς στα Χανιά: Κάηκαν σπίτια και μία εκκλησία – Θα καταφέρουμε να μη φτάσει Παλιόχωρα, λέει ο Γ. Τσαπάκος

Ημερομηνία:

Εξαιρετικά δύσκολο είναι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, που με τη δύση του ηλίου προβαίνουν σε επίγειες επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της φωτιάς η οποία ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στα Τεμένια.

Οι ρίψεις από αέρος σταμάτησαν, ενώ οι άνεμοι συνεχίζουν να αγγίζουν τα 10 μποφόρ καθιστώντας τις συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης του μετώπου.

Οι πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν ότι ο μέχρι στιγμής απολογισμός είναι θλιβερός, καθώς κάηκαν τέσσερα σπίτια, μία εκκλησία και αυτοκίνητα. «Η πραγματικότητα είναι ότι έγιναν αρκετές ζημιές. Βέβαια, τον απολογισμό δεν μπορούμε να τον κάνουμε αυτή τη στιγμή. Αυτό που προέχει είναι να ελέγξουμε τη φωτιά, και θα το κάνουμε με κάθε τρόπο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Χανίων, Γιώργος Τσαπάκος. Όπως είπε, οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες κατάσβεσης. «Οι συνθήκες είναι αντίξοες. Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν με τη δύση του ηλίου, όμως ενισχύονται στο πεδίο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Κρήτη, τόσο με οχήματα όσο και με προσωπικό», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κίνδυνος για την αρκετά τουριστική περιοχή της Παλαιόχωρας απάντησε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και περιμένουν τη φωτιά σε ζώνες που έχουν διαμορφωθεί. «Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να τη σταματήσουμε εκεί, για να μην έχουμε περαιτέρω εξάπλωση», τόνισε. Παράλληλα, εκτίμησε ότι με το πρώτο φως της ημέρας οι εστίες θα έχουν περιοριστεί και δεν θα χρειαστούν εναέρια μέσα.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...