14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Επεισόδιο -ΤΕΠ: Η «γύμνια» της δημόσιας υγείας και η αυτεπάγγελτη σύλληψη

Ημερομηνία:

Ένα τραυματισμένο παιδί, ένας πατέρας σε απόγνωση να περιμένει τρεις ώρες ανταπόκριση και το ΕΣΥ, αποψιλωμένο από έμψυχο δυναμικό, στα όριά του.

Από όποια σκοπιά κι αν εξετάσει κανείς το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στην εφημερία της 17ης Οκτωβρίου στο ΠΑΓΝΗ, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, θα δει μόνο τραγικούς ήρωες και πολλές διαφορετικές διαστάσεις που φαινομενικά συγκρούονται, στην ουσία όμως τέμνονται. Ο κοινωνικός αυτοματισμός λειτούργησε και σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας κυκλοφόρησε στα ειδησεογραφικά Μέσα η ανακοίνωση – καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για το θλιβερό συμβάν των προηγούμενων ημερών, όπου συνοδός ασθενούς φέρεται να απείλησε γιατρούς και νοσηλευτές.

Εφημερία τρόμου στο ΠΑΓΝΗ: «Θα σας σκοτώσω», φέρεται να απείλησε συνοδός ασθενούς!

Οι τελευταίες πληροφορίες που έφτασαν στο Cretalive αποτύπωσαν τα πραγματικά γεγονότα. Μέσα στην αγωνία του για την υγεία του παιδιού του, πατέρας κατέφθασε από χωριό του Λασιθίου στο Ηράκλειο και το ΠΑΓΝΗ αγκαλιά με το παιδί του που είχε τραυματιστεί. Η αναμονή στα ΤΕΠ ήταν ψυχοφθόρα.

Τρεις ώρες, όντως, περίμεναν εξέταση από τομογράφο, διότι προηγούνταν άλλο σοβαρό περιστατικό.

Ο άνδρας άρχισε να φωνάζει: ξέσπασε φραστικά κατά υγειονομικών, οι οποίοι από το δικό τους μετερίζι κάνουν αγώνα να κρατήσουν όρθιο ένα σύστημα υγείας που φλερτάρει με την κατάρρευση, με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού.

Ο πατέρας του παιδιού βρέθηκε με χειροπέδες. Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς η διαδικασία κινήθηκε αυτεπάγγελτα.

Η γιατρός πάντως στην οποία ο ίδιος φέρεται να επιτέθηκε φραστικά, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretaliveδεν επιθυμεί τη δίωξη του αγανακτισμένου γονιού.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωτο αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σχετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Στειακάκης, ο οποίος διατύπωσε το δηκτικό του σχόλιο: “Αντί να προσλάβουν γιατρούς, έφτιαξαν ποινικό αδίκημα για τους διαμαρτυρόμενους. Είναι και αυτό μία λύση στο πρόβλημα του ασθενούς”.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...