19.8 C
Chania
Saturday, February 7, 2026

5ος καλύτερος Δήμαρχος πανελλαδικά ο Δήμαρχος Χανίων σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών

Ημερομηνία:

Μετά τους περιφερειάρχες, με την αξιολόγηση των δημάρχων κλείνει η εξαμηνιαία πανελλαδική δημοσκόπηση του aftodioikisi.gr αναφορικά με την εικόνα της Αυτοδιοίκησης στους πολίτες, που διεξήχθη από 5 έως 19 Ιανουαρίου σε δείγμα 6.005 ατόμων. Από τους 60  δημάρχους που αξιολογήθηκαν στην έρευνα οι 19 βρίσκονται κάτω από την (χαμηλή) «βάση» του 29% (σ.σ. μέσος όρος ικανοποίησης των πολιτών από τους δημάρχους), εφτά ακριβώς στο όριο και 34 πάνω από αυτό.

Την πρώτη θέση μοιράζονται οι δήμαρχοι Αλίμου Α. Κονδύλης και Περιστερίου Α. Παχατουρίδης με 51% («πολύ» και «αρκετά ικανοποιημένος»), ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Γρ. Κωνσταντέλλος (3Β) με 49%. Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον Σ. Δανιηλίδη (Νεάπολης – Συκεών) με 42%, στην πέμπτη τον Π. Σημανδηράκη των Χανίων με 39%, ενώ τρεις δήμαρχοι βρίσκονται στην έκτη θέση (Κ. Βοργιαζίδης-Βέροιας, Γ. Φωστηρόπουλος-Παλαιού Φαλήρου και Θ. Αμπατζόγλου-Αμαρουσίου) με 38%. Την ένατη θέση καταλαμβάνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης με 37%, ενώ την δέκατη θέση με 36% μοιράζονται εφτά δήμαρχοι (Αθηναίων: Χ. Δούκας, Θεσσαλονίκης: Στ. Αγγελούδης, Καλλιθέας: Κ. Ασκούνης, Ηρακλείου: Α. Καλοκαιρινός, Κατερίνης: Γ. Ντούμος, Ζωγράφου: Τ. Καφατσάκη και Βολου: Α. Μπέος).

Από 17 έως 33

Ακολουθούν στην 17η θέση με 35% τέσσερις δήμαρχοι (Πατρέων: Κ. Πελετίδης, Τρικκαίων: Ν. Σακκάς, Τρίπολης: Κ. Τζιούμης και Πειραιά: Γ. Μώραλης), στην 21η με 34% ο δήμαρχος Πετρούπολης Β. Σίμος, ενώ την 22η με 33% συναντάμε τους Π. Παπαϊωάννου (Λαμιέων), Σπ. Διαμαντόπουλο (Μεσολογγίου),  και Στ. Τσίρμπα (Αγίων Αναργύρων Καματερού).

Στο 32% και την 25η θέση βρίσκονται οι δήμαρχοι Σερρών, Β. Μητλιάγκα, Καλαμάτας, Θ. Βασιλόπουλος, Σπάρτης, Μ. Βακαλόπουλος και Αγρινίου, Γ. Παπαναστασίου, ενώ την 29η με 31% μοιράζονται οι: Θ. Μαμάκος (Λαρισαίων), Δ. Ασλανίδης (Παύλου Μελά), Γ. Γκαράνης (Κομοτηνής), Ι. Καϊτετζίδης (Πυλαίας – Χορτιάτη) και Α. Κολιάδης (Ρόδου). ¨

Διαβάστε αναλυτικά στο aftodioikisi.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ