14.8 C
Chania
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: Ανάγκη ενίσχυσης της Πυροσβεστικής στα Χανιά με μόνιμο προσωπικό

Ημερομηνία:

Την ανάγκη περαιτέρω αριθμητικής ενίσχυσης με μόνιμους πυροσβεστικούς υπαλλήλους στα Χανιά επεσήμανε ο βουλευτής της περιοχής Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στη Βουλή για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης απευθύνθηκε στον αρμόδιο υπουργό ζητώντας την ενίσχυση της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να μπορούν επιχειρησιακά να διατεθούν περισσότεροι πυροσβέστες στην κάλυψη αστικών συμβάντων.

Σύμφωνα με τον Χανιώτη βουλευτή, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αναδιοργανώνονται σημαντικά η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο κ. Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε θετική την κατεύθυνση των αλλαγών, επισημαίνοντας τη σημασία τους για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο βουλευτής στην αναδιοργάνωση της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Όπως τόνισε, αυτή η αλλαγή θα συντελέσει στην παραγωγή στελεχών με σύγχρονη και συνεχώς ανανεούμενη κατάρτιση, απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, οι οποίες γίνονται ολοένα και πιο αισθητές.

Σύστημα Διοίκησης Συμβάντων

Στην ίδια θετική κατεύθυνση, σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη, κινείται και το Σύστημα Διοίκησης Συμβάντων. Πρόκειται για ένα ενιαίο μοντέλο διοίκησης που διασφαλίζει τον έλεγχο και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοιχείο που ο βουλευτής χαρακτήρισε απαραίτητο λόγω της πολυδιάσπασης των υπηρεσιών στο παρελθόν.

Ο βουλευτής Χανίων ζήτησε την περαιτέρω αριθμητική ενίσχυση με μόνιμους πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ώστε να μπορούν να διατεθούν στην κάλυψη αστικών συμβάντων.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τοποθετήθηκε για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Τόνισε τη σημασία της αναδιοργάνωσής της, ώστε να παράγει στελέχη με σύγχρονη κατάρτιση απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλήψεις για σωματικές βλάβες στο Ηράκλειο – Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί και κηδεμόνας

Συλλήψεις στο Ηράκλειο για σωματικές βλάβες. Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί και συνελήφθη κηδεμόνας για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Προανάκριση από Α.Τ. Χερσονήσου.

Χανιά: Αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο

Ο βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή για το αντλιοστάσιο λυμάτων στην Παχιά Άμμο Χανίων, μετά από ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού.

Μισθοί για κλάματα: Κάτω από το μισό του ευρωπαϊκού μέσου, ένας στους τρεις εργαζόμενος με 1000 μικτά

Η εικόνα των μισθών στην Ελλάδα συνεχίζει να κινείται ανάμεσα στους...

ΔΕΔΙΣΑ: Ολοκλήρωση Έκθεσης Αποτίμησης Ανθρακικού Αποτυπώματος

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε.) υπέβαλε...