17.6 C
Chania
Παρασκευή, 6 Μαρτίου, 2026

Κρήτη: Οι τουριστικοί φορείς ετοιμάζονται για την σεζόν και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους

Ημερομηνία:

Η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και η κλιμάκωση της έντασης με το Ιράν προκαλούν αναπόφευκτα τριγμούς στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού.

Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, το ερώτημα που κυριαρχεί είναι ένα: Πώς θα επηρεαστεί φέτος η Κρήτη;

Παρά την αβεβαιότητα, οι επαγγελματίες του κρητικού τουρισμού διατηρούν την ψυχραιμία τους, υιοθετώντας μια στάση «συγκρατημένης αισιοδοξίας».

Αυτή τη στιγμή παρατηρείται μια μικρή επιβράδυνση στον ρυθμό των κρατήσεων, φαινόμενο που οι ειδικοί χαρακτηρίζουν απόλυτα αναμενόμενο.

Οι απώλειες για το Καθολικό και το Ορθόδοξο Πάσχα θεωρούνται περιορισμένες, καθώς ο κύριος όγκος των ξενοδοχείων προγραμματίζει να ανοίξει στα τέλη Απριλίου.

Ο Πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αφίξεις από το Ισραήλ.

Αν ο εναέριος χώρος της χώρας παραμείνει κλειστός, αναμένονται ακυρώσεις γκρουπ σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Χερσόνησος, η Ελούντα και το Ρέθυμνο.

«Πιστεύουμε ότι η αναταραχή θα εκτονωθεί σύντομα. Τα μηνύματα από τη διεθνή έκθεση του Βερολίνου δείχνουν ότι η Ελλάδα και η Κρήτη παραμένουν ασφαλείς επιλογές, σε αντίθεση με προορισμούς όπως η Κύπρος και η Αίγυπτος που προβληματίζουν εντονότερα τους Tour Operators», επισημαίνει .

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι άλλοι τουριστικοί φορείς.

Λένε ότι η Κρήτη δεν αναμένεται να υποστεί σοβαρές επιπτώσεις, αρκεί η σύρραξη να μην πάρει παρατεταμένες διαστάσεις. Αν το κλίμα σταθεροποιηθεί, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φετινή χρονιά μπορεί να αγγίξει τις υψηλές επιδόσεις του 2025.

Πέρα από το γεωπολιτικό σκέλος, ο τουρισμός καλείται να διαχειριστεί και το αυξημένο κόστος.

Η άνοδος των τιμών στα καύσιμα αναμένεται να συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές των τουριστικών πακέτων παγκοσμίως, επηρεάζοντας την αγοραστική δύναμη των ταξιδιωτών.

Ενώ η Μέση Ανατολή και ο Κόλπος προετοιμάζονται για ένα ισχυρό πλήγμα στην τουριστική τους βιομηχανία, η Κρήτη ποντάρει στην ανθεκτικότητά της και το ισχυρό της brand name για να «θωρακίσει» τη φετινή σεζόν.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ