25.9 C
Chania
Δευτέρα, 11 Μαΐου, 2026

Υπογράφηκε η σύμβαση για τις Εμβληματικές Διαδρομές Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη υπογράφηκε σήμερα Δευτέρα στην Περιφέρεια Κρήτης, η σύμβαση έργου για τις «Λειτουργικές Δράσεις της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Ο.Χ.Ε. Εμβληματικών Διαδρομών Περιβάλλον/Πολιτισμός της Περιφέρειας Κρήτης: Η Κρήτη της φύσης, του ανθρώπου και του πολιτισμού, ως ενιαίος βιώσιμος προορισμός με τη σφραγίδα της UNESCO».

Η σύμβαση υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρο Μπένο και τον Πρόεδρο της εταιρείας ΕΤΑΜ Α.Ε. Νίκο Δρακωνάκη. Οι παραχθείσες μελέτες θα συνιστούν ένα ενιαίο μάστερπλαν και θα λειτουργούν οριζόντια και ενισχυτικά προς τη στρατηγική της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Ο.Χ.Ε. Εμβληματικών Διαδρομών Περιβάλλον-Πολιτισμός της Περιφέρειας Κρήτης, προκειμένου όλοι οι πόροι του περιβάλλοντος και του πολιτισμού να αποτελέσουν έναν ενιαίο, βιώσιμο και εμβληματικό προορισμό.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκη, η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ», εστιάζει στη δημιουργία ενός δικτύου πολιτιστικών και περιβαλλοντικών διαδρομών, με θεματικό κορμό τις περιοχές UNESCO και τα Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα, και στόχο τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη μέσω του πολιτισμού, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Το όραμα της Ο.Χ.Ε. αποδίδεται με τη φράση «Η Κρήτη της φύσης, του ανθρώπου και του πολιτισμού, με τη σφραγίδα της UNESCO».

Ο πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την ουσιαστική, διαχρονική στήριξη, ανέφερε ότι πρόκειται για μια σημαντική ημέρα, καθώς έρχονται στην αειφορία και στη βιώσιμη ανάπτυξη οι πραγματικοί «πρωταγωνιστές» της Κρήτης, που είναι τα 10 μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ, 6 Μινωικά Ανάκτορα και 4 περιβαλλοντικά θαύματα, φιλοδοξώντας τα μνημεία αυτά να ορίσουν και να καθορίσουν τα όνειρα του μέλλοντος για τη Μεγαλόνησο.

Στην υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Κρήτη» Μαρία Κασωτάκη, η διευθύντρια της εταιρείας συμβούλων ΕΤΑΜ Α.Ε. Χρύσα Παγκάλου, το μέλος του δ.σ. «ΔΙΑΖΩΜΑ» Γεωργία Μανωλοπούλου, καθώς και τα μέλη Ευαγγελία Σχοιναράκη, Ελένη Μπρεδάκη, Γιώργος Αβδάλας, Ελένη Βουγιούκαλου και Χρήστος Χιώτης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση για βολές στο πεδίο βολής Α/Δ Μάλεμε στις 18 Μαΐου

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοίνωσε βολές στο πεδίο βολής Α/Δ Μάλεμε στις 18 Μαΐου 2026, 08:00-13:00. Προειδοποίηση σε πλοιάρχους και αλιείς για αποφυγή της περιοχής.

Καταγγελία για καταχρηστικές πρακτικές εισπρακτικής εταιρείας σε δανειολήπτες στο Ηράκλειο

Οικογένεια από το Ηράκλειο κατήγγειλε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταχρηστικές πρακτικές από την εταιρεία Cepal, παρά την τελεσίδικη απόφαση ν.Κατσέλη.

Το πάρτι διαρκείας των ελληνικών τραπεζών (Μέρος Β’: Αφορολόγητα υπερκέρδη, αθέμιτες πρακτικές και παχυλά μπόνους)

Του Γιώργου Χαρβαλιά Στα γραφεία «επιχειρηματικών συμβούλων» του Κολωνακίου, εκεί...