Ο κτηνίατρος και κτηνοτρόφος Χρήστος Μόσχος, σε ανάρτησή του, αναφέρεται στις ορμόνες και στη Mercosur:
«Τελευταία, επειδή γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από τις ορμόνες, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ορμόνες χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη. Απλά, είναι ορμόνες συγχρονισμού οίστρου. Δεν είναι ορμόνες αυξητικές, όπως είναι οι σωματοτροπίνες ή τα στεροειδή, τα οποία αυξάνουν το βάρος και θέτουν σε λειτουργία τον αναβολισμό.
Ο αναβολισμός είναι μια λειτουργία του μεταβολισμού, ο οποίος “ρίχνει” όλες τις λειτουργίες για να μπορέσει το ζώο να αναβάλει κάθε κατάσταση και έτσι παίρνει, παίρνει, παίρνει, παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερο βάρος γίνεται.
Αυτές οι ορμόνες δεν επιτρέπονται πουθενά στην Ευρώπη. Επιτρέπονται μόνο στις μονάδες παραγωγής των χωρών της Mercosur. Αυτά τα κρέατα θα έρθουν στην Ελλάδα. Να είστε προετοιμασμένοι. Διαλέξτε ελληνικό».



